Crin Antonescu si Victor Ponta au respins sambata orice discutie cu presedintele Traian Basescu pe tema demisiei acestuia in schimbul revizuirii constitutiei.

"Constitutia unei tari este ca structura de rezistenta a unei cladiri. Asa ceva nu poti discuta in termeni de negocieri, de troc, daca un om demisioneaza sau nu", a precizat Crin Antonescu, la finalul mitingului USL de sambata.

El a precizat ca modificarea legii fundamentale a statului nu are nicio legatura cu mandatului lui Traian Basescu.

"Nu pot sa-mi imaginez cum cineva care detine o astfel de functie se poate juca asa cu propriul mandat, cu propria imagine. Daca doreste poate sa demisioneze oricand", a comentat presedintele PNL.

El a precizat ca, din punctul de vedere al liberalilor, Constitutia va fi modificata atunci cand va exista "un parlament legitim" si se va putea asigura o majoritate de doua treimi.

"Nu avem nicio negociere cu dl Basescu", a subliniat acesta.

La randul sau, Victor Ponta a precizat ca "nu negociezi cu mincinosii, cu coruptii si cu cei care au distrus Romania. Acestia trebuie sa raspunda in fata legii".

Presedintele PSD a spus ca nu a citit scrisoarea transmisa de Traian Basescu, deoarece "nu avea niciun rost".

"Am crezut ca era demisia. Cand am vazut ca incepe cu stimate dl presedinte ... nu am nevoie de stima dl presedinte", a comentat Ponta.