Presedintele PSD, Victor Ponta, l-a indemnat pe premierul Mihai Razvan Ungureanu sa reziste santajului "a ceea ce a mai ramas din UNPR si din PDL" si sa arate astfel "ca nu il tine curajul o saptamana, cum l-a tinut si cu facultatea de la Targu Mures". Aflat in vizita la Resita, liderul social democrat a precizat ca, incepand de luni, USL isi va indrepta atentia asupra Guvernului, incuranjandu-l pe premier sa faca fata presiunii si declansand actiunea de inlocuire a Robertei Anastase din functia de presedinte a Camerei Deputatilor.

Presedintele PSD i-a adresat un indemn primului ministru Mihai Razvan Ungureanu "de a rezista la santajul a ceea ce a mai ramas din UNPR si din PDL si de a nu lua banii publici de la Sanatate, de la Educatie, de la investitii pentru a-i da pe campaniile primarilor PDL."

"Premierul Ungureanu, care a cedat santajului UDMR si a fost de acord cu infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures, are sansa acum sa arate ca nu cedeaza si ca nu il tine curajul o saptamana, cum l-a tinut si cu facultatea de la Targu Mures, si sa se gandeasca la banii publici si la suferintele oamenilor", a declarat Victor Ponta.

Liderul social democrat a reiterat faptul ca, incepand de luni, Opozitia va avea majoritate in Senat. In ceea ce priveste situatia din Camera Deputatilor, Ponta a precizat ca USL va declansa actiunea de inlocuire a presedintelui Camerei, Roberta Anastase.

"La vot vom vedea daca mai exista majoritate in Camera Deputatilor. [...] Daca in urma acestor masuri se va vedea ca nu mai exista o majoritate care sa sustina guvernul Ungureanu, e clar ca trebuie sa intram intr-o noua etapa si sa se organizeze cat mai curand alegeri", sustine co-liderul USL.