Viceprimarul PDL al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin, in varsta de 28 de ani, a fost desemnat, miercuri, primar interimar, in sedinta de indata a Consiliul Local Cluj-Napoca, decizia fiind luata dupa ce primarul Sorin Apostu a fost arestat pentru luare de mita, informeaza Mediafax.

Radu MoisinFoto: Agerpres

Radu Moisin a primit 15 voturi, cu unul mai mult decat era necesar.

Pentru aceeasi functie de primar interimar a candidat si celalalt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila (UDMR), care a primit 5 voturi.

A fost inregistrat si un vot nul.

Cei sase consilieri USL, trei de la PSD si trei de la PNL, nu au participat la sedinta, motivand ca au propus ca aceasta sa aiba loc marti, dar majoritatea, PDL si UDMR, a preferat sa amane sedinta pentru miercuri.

"Oricum nu am fi votat pe niciunul dintre cei doi viceprimari ca primar interimar", a declarat pentru Mediafax unul dintre consilierii USL.

Radu Moisin va implini in 10 decembrie varsta de 29 de ani.

Este membru PDL din anul 2000, ocupand in prezent functiile de secretar general al PDL Cluj si de presedinte al Organizatiei de Tineret a PDL Cluj.

Moisin a lucrat in Primaria Cluj-Napoca incepand cu anul 2004, ocupand, pe rand, functiile de coordonator al proiectului-pilot Politia Primariei, referent, inspector de specialitate la Directia Invatamant, Cultura, Serviciul Relatii Comunitare si director adjunct al Directiei Politia Comunitara. La alegerile locale din iunie 2008, el a fost ales consilier local pe lista PDL, iar in 13 ianuarie 2009 a fost ales viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

El a fost membru in consiliile de administratie ale SC ICOPT Tehnomag CUG SA si S.C. Tetarom S.A. Cluj. De asemenea, a fost consilier juridic la S.C Marty Pan S.R.L Cluj-Napoca.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita, a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin in acest sens la sfarsitul saptamanii trecute.

Conducerea PDL Cluj-Napoca a decis, saptamana trecuta, cu unanimitate de voturi, sustinerea viceprimarului Radu Moisin pentru functia de primar interimar.

Anterior, presedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, declara ca reprezentantii Uniunii vor avea discutii cu celelalte grupuri ale partidelor din Consiliul Local, carora li se va propune sustinerea lui Laszlo Attila ca primar interimar.

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, declara ca filiala ia in calcul schimbarea din functie a viceprimarului municipiului Cluj-Napoca Laszlo Attila, in cazul in care UDMR nu isi retrage propunerea ca acesta sa fie primar interimar in locul lui Sorin Apostu.

PDL are in Consiliul Local Cluj-Napoca 16 consilieri, UDMR are cinci, iar PNL si PSD cate trei.

Potrivit Legii nr. 215/ 2001 a administratiei publice, pentru alegerea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari - Laszlo Attila (UDMR) si Radu Moisin (PDL) - este nevoie de o majoritate simpla a consilierilor, adica 14 voturi din 27 de alesi.