Premierul a declarat duminica seara ca prin Bugetul pe 2012 guvernul isi propune sa coboare deficitul la 1,9% dar admite ca este luata in calcul chiar 3%. In ceea ce priveste cresterea economica aceasta este prognozata pentru 2,1%.

Emil BocFoto: Agerpres

'Punctul de vedere al PDL este ca anul 2012 trebuie sa fie, inclusiv din punct de vedere politic, un an responsabil, fara niciun fel de aplecare spre politici electorale sau populiste. De ce ? Pentru ca in joc este soarta tarii, soarta stabilitatii acestei tari', a afirmats eful guvernului.

In ceea ce priveste situatia pensiilor si a salariilor acesta a precizat ca "Romania nu va mai fi nevoita sa apeleze la taieri de salarii si pensii in 2012 pentru ca ne-am luat masurile de precautie, iar daca lucrurile merg spre bine putem sa vorbim anul viitor despre o indexare a salariilor si pensiilor atat cat ne va permite economia".

Premeirul Emil Boc a declarat la finalul sedintei Colegiul Director al PDL ca Bugetul pentru 2012 va fi aprobat pana pe 22 decembrie si ca se va face o mica rectificare bugetara urmand sa fie mai multi bani alocati pentru Sanatate si investitii.

Prioritate absoluta a Bugetului pe 2012 raman locurile de munca si investitiile, spune Emil Boc care explica si cum vrea sa atinga aceste tinte:

  • mai mult bani la investitii
  • folosirea parghiei ajutorului de stat
  • folosirea garantiei de stat pentru incurajarea mediului privat
  • utilizarea fondului de garantare ptr IMM-uri
  • garantiile pentru fermieri derulate prin Exim Bank

Colegiul Director al PDL, din care fac parte membrii Biroului Permanent National si presedintii organizatiilor judetene, s-a intrunit duminica de la ora 17:00 intr-o intalnire de lucru la complexul Vila Lac.