Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a scris marti seara pe Facebook ca "nu pleaca din PSD la niciun alt partid", referindu-se la informatiile aparute in presa cu privire la intentiile sale politice, dupa ce PSD a propus inlocuirea sa de la sefia Senatului si i-a retras sprijinul politic.

"Vreau sa pun punct speculatiilor. Nu plec din PSD la niciun alt partid. Incetati cu prostiile!", este mesajul postat de Mircea Geoana pe pagina sa de Facebook, la ora 18.15.

Dupa retragerea sprijinului politic de catre conducerea PSD, Mircea Geoana este curtat intens din mai multe zone ale politicii romanesti, sustin sursele HotNews.ro. Potrivit acestora, Geoana ar fi fost dorit in UNPR - Gabriel Oprea si PDL i-ar fi promis sustinerea pentru functia de presedinte al Senatului si un post de conducere in UNPR. La schimb, Geoana ar fi dispus sa plece din PSD cu mai multi parlamentari social-democrati. Sursele citate sustin insa ca negocierile cu UNPR ar fi esuat.

O a doua oferta primita de Geoana ar fi ca, alaturi de Marian Vanghelie, sa se inscrie in partidul lui Cozmin Gusa, PIN. Scenariul vizeaza o comasare a partidului lui Cozmin Gusa cu partidul lui Dan Diaconescu, Partidul Poporului.

Sursele citate afirma ca Marian Vanghelie s-ar afla in spatele Partidului Poporului, acesta fiind cunoscut drept un apropiat al lui Dan Diaconescu. De altfel, recent, o serie de lideri PSD i-au reprosat lui Vanghelie atacurile de la OTV indreptate asupra candidatului USL la primaria Capitalei, Sorin Oprescu.

Totodata, in presa a fost speculat un al treilea scenariu - Geoana si Vanghelie ar putea crea un nou partid.

Ofertele si scenariile legate de strategia lui Mircea Geoana au creat tensiuni in interiorul PSD. Iliescu si Nastase au facut un pas inapoi, anuntand ca renunta la inlocuirea sau revocarea lui Geoana de la Senat, in timp ce Ponta cere in continuare excluderea acestuia din partid.

In martie 2011, Mircea Geoana a fost la un pas de excludere din PSD dupa ce in presa a aparut informatia ca acesta s-a intalnit cu lideri PSD din teritoriu la hotelul Ramada pentru a pune la cale infiintarea unui nou partid. Potrivit site-ului Puterea, Presedintele Senatului si apropiatii sai s-au intalnit la hotel Ramada pentru a discuta despre un proiect politic, iar in cadrul reuniunii s-au impartit formulare pentru racolarea de membri.

Victor Ponta si Liviu Dragnea au convocat in regim de urgenta o sedinta a Biroului Politic in care au propus excluderea acestuia din partid. Ion Iliescu si Adrian Nastase au fost cei care i-au luat atunci apararea lui Mircea Geoana.