Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, ca a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care institutia informeaza ca nu va mai finanta din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada deoarece castigatorul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca, scrie Mediafax.

Traian Basescu a explicat ca proiectul in discutie are in vizor licitatia pentru un tronson de autostrada de pe coridorul paneuropean 4. Unul dintre cei care au pierdut licitatia a contestat decizia comisiei de evaluare, avand castig de cauza in instanta.

Potrivit informatiilor transmise HotNews.ro de purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor, licitatia pentru tronsonul de autostrada Timisoara-Lugoj (lotul 2) a fost castigata de o asocierea Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua-Cossi Construzion. Tehnologica Radion, care a pierdut licitatia pentru ca avea o oferta cu 20 de milioane de euro mai mare, a facut constestatie. Curtea de Apel a cerut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) reevaluarea procedurii.

Presedintele a adaugat ca este vorba despre o a doua astfel de atentionare primita din partea CE.

"Noi nu va mai finantam proiectele in care justitia a stabilit cine este castigatorul", a citat Traian Basescu mesajul primit de la Bruxelles adaugand ca reactia Comisiei este una de neincredere fata de modul in care se castiga licitatiile in instanta, in pofida deciziilor luate de comisiile de specialisti. "Bruxelles-ul a spus «Spalati-va pe cap cu castigatori stabiliti in felul acesta!»", a adaugat presedintele.