VIDEO Emil Boc, despre informatiile privind legalitatea PDL: Toate documentele au fost semnate si inaintate catre tribunal. Partidul functioneaza constitutional

de Luminita Parvu     HotNews.ro
Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:05 Actualitate | Politic

Presedintele PDL Emil Boc a raspuns sambata informatiilor potrivit carora formatiunea democrat-liberala functioneaza ilegal, deoarece nu a inregistrat in termen legal documentele adoptate la Conventia Nationala din 14 mai 2011. "Vreau sa fiti linistiti ca toate documentele au fost semnate si inaintate catre Tribunalul municipiului Bucuresti, iar termenul de 30 de zile din Legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decadere", le-a spus Boc celor adunati la Scoala de vara a PDL.

"Vreau sa fiti linistiti ca toate documentele au fost semnate si inaintate catre Tribunalul municipiului Bucuresti, iar termenul de 30 de zile din legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decadere", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "in Legea partidelor politice la art 53, atunci cand s-a dorit sa se mentioneze un termen este cel de decadere. S-a specficat ca termenul de decadere este de sase luni, cand s-a facut legea in 2003. Dupa acestea nu se mai poate depune. M-am uitat expres si in cazul acesta termenul era de recomandare, deci Congresul a fost absolut legal, nu exista niciun fel de contestare a congresului nostru desfasurat in mai. Partidul isi desfasoara activitate constitutional. Unii spun, multi vorbesc, important este sa stiti ce se intampla", a afirmat presedintele PDL.

Viorel Ranghilescu, presedintele al Partidului Democrat, a cerut dizolvarea formatiunii democrat-liberale, deoarece modificarile aprobate in cadrul CN din mai ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile de la data adoptarii.

In acest moment, sustine Ranghilescu, Ministerul Public trebuie sa solicite Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii PDL si radierea sa din Registrul partidelor politice.

Potrivit lui Ranghilescu, procedura de dizolvare a partidului de guvernare va avea loc la Tribunalul Bucuresti pe data de 8 septembrie.Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

1127 vizualizari

 • +6 (12 voturi)    
  AUTOGOLURI!!! (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:09)

  nostradamus [anonim]

  Succesul in lunga si anevoioasa campanie electorala care se anunta, va depinde in mod capital de abilitatea PDL de a nu marca in propria poarta! USL-ul nu pare a avea atacanti capabili sa inscrie.
  Domule Ioan Oltean, va rugam nu deveniti BANEL-ul PDL!
 • +4 (8 voturi)    
  domnule premier (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:29)

  nostradamus [anonim]

  va voi oferi saptamanal, in mod cu totul gratuit, cate o propunere care va poate aduce zeci de procente in alegerile din 2012!
  Cu ceva vreme in urma, am oferit cititorilor HOTNEWS cateva elemente din ciornele personale, de natura sa dezghete apetitul pentru vot al celor aproape 60% dintre romanii care absenteaza de la fiecare scrutin.
  Revin:
  1. introduceti in propunerea de proiect de modificare a Constitutiei urmatoarele prevederi:
  - reprezentarea in Parlamentul Romaniei a candidatilor inscrisi pe listele electorale pentru urmatorul mandat de 4 ani sa fie proportionala cu numarul cetatenilor romani cu drept de vot, prezenti la urne. Exemplu: la 25% prezenta la urne, un Parlament cu 117 persoane. Scad cheltuielile in mod drastic si creste eficienta . Sa vedeti atunci prezenta la sedinte si harnicie pentru alesi.
  - dreptul la vot sa fie acordat numai cetaenilor platitori de taxe si impozite. Un stat trebuie sa functioneze asemeni unei societati comerciale. Actionariatul decide. Niciunde in lume, in nicio economie prospera, decizia nu apartine salariatilor. Ca sa voteze majoritatea celor care acum lecreaza la negru sau care obtin venituri din nalte surse neimpozitate vor trebui sa -si declare veniturile. In plus, masele de rromi si asistati social nu vor mai constitui tinte electorale si nici consumatori de resurse.
  Voi reveni.
  • 0 (6 voturi)    
   Cu asa propuneri USL dispare. (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 16:35)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui nostradamus

   Sunt liderii USL pe dinafara problemelor politice,dar parca nu ar merita sa dispara.Romania are nevoie de un partid social democrat si cred ca pana la urma social-democratii vor reusi sa-si alega un lider care sa-i reprezinte si care sa nu mai fie clowwn-ul politicii romanesti.Liberalii sau autodesfiintat si nu mai merita sa discutam despre ei.
 • +2 (12 voturi)    
  Daca a spus boc, asa e (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:45)

  corzo [anonim]

  Doar omu' e jurist si stie ce vorbeste. Mai mult, e constitutionalist. Nu a dat nici o lege neconstitutionala, doar bosorogii aia de la CC au interpretat gresit si i-au intors pe nedrept vreo 7...
  Evident, articolele 25 si 26 din Legea Partidelor politice nu se aplica in cazul pedeului, fiindca asa declara boc:
  "În cazul în care modificările nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acţionează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii partidului politic şi radierea acestuia din Registrul partidelor politice”.
  Daca stau sa ma gindesc mai bine, cind e vorba de pede sau guvern, oricum nu se mai aplica demult nici legile, nici constitutia, nici aritmetica.
 • -1 (7 voturi)    
  previziune (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:46)

  El Condor [anonim]

  Dupa alegerile de anul viitor, dar mai ales dupa cele prezidentiale, foarte multi tineri pdl-isti vor migra spre noile partide care vor fi la putere, sau dincolo de granitele romanicii. Este un fenomen normal, prin care se formeaza si isi desavarsesc pregatirea si comportamentul tinerii tradatori in care nu poate avea electoratul nici un picut de incredere.
 • -1 (9 voturi)    
  Stat de drept (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:52)

  aura [anonim]

  Legea e facultativa pentru PDL. Pentru noi toti legea e obligatorie, ptr pdlisti e doar o "recomandare".
 • 0 (8 voturi)    
  Lege?, ce lege? Si mai ales, ce Constitutie? (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:55)

  Privitor Perplex [anonim]

  "Termenul de 30 de zile" este, totusi!, de "decadere"...
  Ce "spune" Legea partidelor politice? Iata:
  Art. 25. - (1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut.

  (2) Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) şi (3). Tribunalul Bucureşti o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 şi 21.
  Art. 26. - (1) În cazul în care modificările nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acţionează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii partidului politic şi radierea acestuia din Registrul partidelor politice.
  Art. 46. - (1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:

  a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 37 alin. (2) şi (4) din Constituţie, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege;
  b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
  c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
  d) când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia;
  e) ca urmare a inactivităţii constatate de Tribunalul Bucureşti conform art. 47 alin. (1);
  f) ca urmare a neîndeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 şi 2, constatată de Tribunalul Bucureşti conform art. 48;
  g) ca urmare a aplicării art. 26
  Dar cine se "impiedica" in prevederilegale in Romania????
  Asadar nu conteaza ce prevede legea, nu conteaza legea, in general, ci doar ce vrea cel care are puterea!
 • 0 (10 voturi)    
  B.O.C. pune mana pe carte !!! (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 14:16)

  F.A.Q. U ALL [anonim]

  Art. 25. - (1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut.

  (2) Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) şi (3). Tribunalul Bucureşti o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 şi 21.

  Art. 26. - (1) În cazul în care modificările nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acţionează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii partidului politic şi radierea acestuia din Registrul partidelor politice.
 • +1 (9 voturi)    
  Termene (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 14:21)

  Profesor in crept constitutional [anonim]

  Orice termen a carui nerespectare atrage o sanctiune este un termen de decadere si nu unul de recomandare,asa cum opineaza,din pacate , Emil Boc.
 • +3 (9 voturi)    
  alt pixel... (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 15:50)

  Xman [anonim]

  Doamne, ce rânjete de satisfacţie aveau aseară pe faţă Oana Stancu, Dumitrescu şi compania!! ferească Dumnezeu să ajungă ăştia la putere!
 • -2 (8 voturi)    
  asa (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 16:35)

  nmh [anonim]

  daca nu depun declaratiile pentru fisc la timp iau amenda nu cumva 25 ale lunii este un termen de recomandare?
  • +2 (4 voturi)    
   :))) (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 20:49)

   Bogo [anonim] i-a raspuns lui nmh

   conform interpretarii legii de catre PREMIERUL Romaniei, orice termen poate fi interpretat de acum asa. stimati cetateni, daca nu va platiti taxele mergeti si spuneti ca "termenul e de recomandare" :))))))))))))))))
 • -3 (7 voturi)    
  dreptul stang (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 17:18)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!!
  Asa graieste o veche zicatoare romaneasca,dar
  personajul in cauza cred ca nu mai intzelegi romineshti de cand e aliatul ungurilor!!
 • +1 (3 voturi)    
  Mishto (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 23:13)

  un roman [utilizator]

  In Romania legea doar recomanda, si politicienii stiaua asta dintotdeauna, doar fraierii de romani iau legea de buna.

  Vai de capul vostru.
 • +1 (3 voturi)    
  minciunile portocalii....fara pic de jena.... (Duminică, 4 septembrie 2011, 8:32)

  costica [anonim]

  Mai zilele trecute Presedintele Basescu a mintit afirmand ca Romania a vandut aur din Rezerva BNR ptr a plati salarii si pensii. Dupa ce Dl Vasilescu de la BNR a afirmat sec ca nici 1 gram de aur nu s-a vandut dupa '89, Dl Turcan de la Administratia prezidentiala a primit mandat sa repare minciuna si a compus un adevarat eseu ptr spalarea minciunii prezidentiale.
  Acum e la fel, Legea partidelor spune clar ca "partidele au OBLIGATIA de a depune in termen de 30 de zile..."
  Daca Dl Boc interpreteaza asta ca o "recomandare", atunci sa intelegem ca si plata impozitelor si a taxelor sau a amenzilor este tot recomandare ??!!
  Dincolo de minciunile si ipocrizia inegalabila de la PDL, astept ca in zilele urmatoare Dl Voinescu sa apara cu un adevarat eseu prin care sa acopere minciuna lui Boc asa cum dl Turcan s-a strofocat ca sa acopere miniuna lui Basescu cu aurul nevandut din rezerva BNR....
  Minciuni, minciuni cum nu am vazut in 20 de ani...
  Si astia vor din nou sa conduca Romania??
  Doamne fereste-ne !!!!
 • +2 (2 voturi)    
  FARA INDOIALA ESTE TERMEN DE DECADERE (Duminică, 4 septembrie 2011, 11:12)

  george [anonim]

  este fara indioala un termen de decadere si prin urmare, acesta lipsa totala de pregatire juridica, va fi sanctionata ca atare. daca este sa ne luam dupa domniile lor nici prefectul brasovului gontea ion mu este inculpat intr-un dosar de pe rolul curtii de apel iasi, nimic din ce nu-i aranjeaza nu este adevarat, desi in mod cert realitatea este cu totul alta. prin urmare cititi, documentati-va dragi pd-listi ca habar nu aveti pe ce lume traiti...dezastrul va apartine....topoganul este pregatit....succes


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă