Asadar, marti, Ion Iliescu a implinit 79 de ani. Si-a primit darurile, omagiile, linsul in cur obisnuit.

Niste tineri, nu conteaza cine sunt, au manifestat pasnic impotriva "batranului edec comunist". Si au luat ghionturi de la gorilele puse sa pastreze linistea distinsului eveniment.

Au fost luati de Jandarmerie pentru ca "aveau de depus o plangere", asta in fata camerelor, dupa, au fost luati pentru "tulburarea linistii si ordinii publice". Au fost, 6 dintre ei, amendati cu sume intre 200 si 1000 de lei. Unul o sa aiba dosar penal pentru ca avea un lant pe post de curea la nadragi.

La comemorarea Revolutiei in Ion Iliescu au fost aruncate oua. De catre un batran caruia comunismul i-a distrus viata.

Nu leaga nimic batranul de tinerii in cauza decat Ion Iliescu. Simbolul, dupa 20 de ani, al lipsei de adevar de care societatea romaneasca da dovada. Nu stim adevaruri esentiale despre societatea romaneasca, vinovatii pentru mortii din '89, vinovatii mineriadelor, vinovatii tuturor matrapazlacurilor de dupa '89, multe altele.

Ion Iliescu apara ieri personajul, fiul ideologic, Adrian Nastase spunand ca e o deviere de la regimul politic, o incalcare a Constitutiei. Un regim care nu a trimis pe nimeni din clasa politica acolo unde-i e locul. Dupa dreapta judecata.

Ion Iliescu este simbolul pastrarii cutumelor totalitarismului in Romania. Si pe care nimeni nu a incercat sa le schimbe. Un batran si niste pusti sunt prea putin. Chiar daca batranul e putin scrantit si tinerii impertinenti au dreptate si ma alatur lor.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Romania Obiectiva.