Aici am sustinut ca un Guvern minoritar PDL sau PSD este mai bun decat un Guvern care sa se foloseasca de ambele partide, asa cum e cel de azi.

Principalul motiv pe care-l aveam era ca aveam doua sanse, doua Guverne minoritare in loc de unul, doua sanse in loc de una. Daca primul cade sa avem un al doilea Guvern ca solutie de rezerva. Un Guvern unitar politic era mult mai coerent, avea o sustinere populara mai mare.

Clasa politica mi-a respins logica. Mai precis, Traian Basescu, cu ajutorul unor personaje din PSD au facut un Guvern care ne-a lasat o singura sansa, a Guvernului Boc. Un Guvern absolut lipsit de personalitate, Basescu cu Geoana se lupta pe un subiect la care Guvernul nu are nicio reactie. Inghetarea salariilor este, sau nu, aberanta. Principiul aplicarii ei e, sau nu, important, important e faptul ca Guvernul nu participa la luarea hotararilor. Ministrul Pogea nu exista. Nimeni nu stie ce face, ce socoteli face, care e situatia.

De fapt avem, sau nu, Guvern? Sau conduce Presedintele Basescu si Geoana face opozitie, totul la tv? Conduce cineva tara asta? Nu putem sa-l lasam pe Mugur Isarescu sa faca el ce poate si sa conduca, economic, tara. Pentru ca nu are parghiile s-o conduca.

Sunt doua luni de la alegeri. N-avem buget. Habar n-avem ce o sa faca Guvernul. Care sunt masurile Guvernului? Care e programul aprobat anticriza? Se renunta la povestile electorale, sindicatele se pregatesc de iesirea in strada. Declaratiile se bat cap in cap, cele de ieri cu cele de azi. Masurile sunt pompieristice, cifrele aberante. Ba vine FMI si ne supravegheaza, ba nu avem noi nevoie de contopistii de la FMI. Cum modifica inghetarea salariilor bugetul?

Guvernul Boc e un Guvern de pitici de gradina, fara legatura cu inaltimea Premierului Boc, in legatura directa, insa, cu personalitatea membrilor si profesionalismul lor. Nu e valabila asertiunea pentru toti, doar pentru Premier si majoritatea membrilor.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.