Ca tot romanul, am si eu credit la o banca, la Unicredit Tiriac. Cand am completat contractul mi-au cerut toate datele de contact, telefoane mobile - doua, numar personal si de serviciu -, numarul de fix, adresa de email si, fireste, adresa postala. In caz de urgenta, mi-au cerut un nume si un numar de telefon de contact. Dar este caz de urgenta: daca ma calca masina si nu dau cu lunile de mine ca sa imi platesc rata, este rubrica "in caz de urgenta" persoana de contact.

Si ce credeti? Cu orice ocazie ei nu ma contacteaza pe mine pe telefonul mobil, apoi pe fix sau pe adresa de email. Nu, ei suna la persoana de contact. Si eu mi-am trecut acolo mama, gandindu-ma ca n-o vor suna in fiecare luna pentru cate ceva.

Si evident ca mama e tot mama, devine ingrijorata ca m-a sunat banca. In ultimele 3 luni a primit 2 telefoane, iar eu de fiecare data eram in strainatate pentru o perioada mai mare de timp.

Prima data, in noiembrie, sa imi spuna ca am un rest de 80 de euro de platit din rata. Fata constiincioasa, am pus in avans banii pe cateva luni, o suma rotunda, ca asa am avut bani. Am acoperit cateva rate, dar se pare ca din rata de noiembrie a ramas un rest. Urmatoarea data era 10 decembrie, insa ei au sunat nu la mine, sa ma anunte de minusul respectiv, nici nu mi-au trimis mail, ci au sunat direct la mama. Va imaginati, s-a panicat ca sunt datoare la banca si imi cerea numarul de cont sa mi-o plateasca.

Bun, am rezolvat problema la vremea respectiva. Azi imi spune mama ca a sunat din nou banca. Nu, n-am niciun rest de bani de platit, ci vor sa imi reinnoiasca un card despre care nici macar nu stiam ca exista. Intrebare: de ce au sunat, din nou, la persoana trecuta la "in caz de urgenta"?

Voi suna eu la banca si, evident, ca voi cere explicatii. Eu sunt titularul contractului, contactele mele le au, de ce nu ma contacteaza niciodata pe mine?

Voi stiti de ce au nevoie de toate informatiile alea daca oricum nu au intentia sa le foloseasca? Daca primesc un raspuns de la banca o sa vi-l comunic, ca trebuie sa fie o chestie foarte complicata.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Menaru.