Comisia juridica a Senatului a amanat, luni, pentru doua zile, luarea unei decizii in cazul cererii DNA de avizare a inceperii urmaririi penale pentru Paul Pacuraru si Codrut Seres, din cauza absenteismului senatorilor, a declarat presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai.

"Intrucat la sedinta de azi nu au fost prezenti reprezentantii a doua grupuri politice - PD-L si UDMR, cu unanimitate de voturi s-a hotarat sa amanam votul pana miercuri la ora 12:00. Am notificat in scris tuturor grupurilor politice sa asigure cvorumul in Comisia juridica", a precizat Norica Nicolai.

Comisia juridica trebuie sa formuleze un punct de vedere in privinta inceperii urmaririi penale pentru Paul Pacuraru si Codrut Seres, urmand ca decizia sa fie luata prin vot de catre plenul Senatului.

Senatorii juristi au termen de prezentare a rapoartelor in Biroul Permenent al Senatului pana pe 15 august iar membrii acestui for de conducere vor decide daca va avea loc sau nu o sesiune extraordinara pentru avizarea inceperii urmaririi penale a lui Pacuraru si Seres.

Procurorii cer inceperea urmaririi penale a ministrului muncii, Paul Pacuraru, acesta fiind cercetat de luare de mita, infractiune care s-ar fi petrecut in iunie 2007. In cazul lui Codrut Seres, fost ministru al economiei si comertului, procurorii cer aviz pentru doua dosare penale in care este cercetat pentru spionaj si subminarea economiei nationale.