E binevenit articolul din Cotidianul, oferind reactia parlamentarilor alesi in circumscriptiile din zonele afectate de inundatii: cu o exceptie, vedem acolo absenta si dezinteres. Parlamentarii nu par sa inteleaga ce ar trebui sa faca, si nici de ce ar trebui sa faca ceva, scrie Doc, pe blogul lui.

Altii au replici cinice, de exemplu, cei care ii atrag atentia reporterului ca nu vor mai candida acolo unde au fost alesi in aceasta legislatura. Aviz votantilor din colegiile unde candideaza mai nou acestia: nu cumva sa patiti la fel peste patru ani, daca ii alegeti; sa nu va pomeniti, la noile alegeri, cand vor deconta politic mandatul primit, ca au fugit din nou in alta parte.

Pe de alta parte, ziarul (si nu e vorba doar de Cotidianul) are o problema de coerenta. Iata raspunsul unuia dintre parlamentarii in chestiune:

"Sunt in Bucuresti. Ce sa caut la Bacau? Nu a inceput campania electorala" - Catalin Voicu, ales deputat din partea PSD in judetul Bacau, intervievat de Cotidianul despre reactia sa la inundatiile din circumscriptia sa.

Intrebarea mea este, ce ar fi de reporsat acestui raspuns? Nu pot fi acuzati fiecare din deputatii si demnitarii care au participat la acest eveniment ca-si fac campanie electorala? De altfel asta se intampla chiar in articol, intr-un paragraf se spune, propunand o posibila reactie, ca parlamentarii ar putea sesiza autoritatile privind problemele din teritoriu.

Cateva randuri mai jos un deputat e acuzat ca, aducand mass-media in circumscriptia afectata si-ar fi facut campanie electorala, ceea ce, se pare, desi e unul si acelasi lucru, este extrem de grav.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice.