Lev Troțki vorbea despre revolutia permanenta, USL-ul practica lovitura de stat permanenta. Avalansa de legi aiuritoare, inflatia de ordonante guvernamentale, paroxismul insultelor impotriva oricui misca in front, efortul de a amuti o opinie publica nepregatita pentru asemenea matrapazlacuri gangsteresti, palmuirea bunului simt, ofensiva impotriva memoriei si decentei, acestea sint armele cu care actuala coalitie isi asigura supravietuirea. Pretul este degradarea scandaloasa a spatiului public si subrezirea deliberata a pluralismului democratic. Se continua ceea ce-am numit in iulie 2012 de-democratizarea Romaniei. Riscurile pentru statutul tarii in UE sunt imense. Mergand pe aceasta cale, USL va transforma Romania in statul paria al Uniunii Europene.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Ceea ce s-a petrecut in Parlament in aceasta marti de pomina este de fapt un nou act din scenariul in plina derulare al unei lovituri de stat menite sa anihileze statul de drept in Romania. Se prefigureaza o noua inclestare intre hiper-majoritatea parlamentara si presedintele Basescu. Curtea Constitutionala va fi din nou chemata sa devina arbitrul unei batalii explozive. Piromanii din USL (Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu si paiatele sale) continua sa se joace cu carbid. Jocul le-ar putea fi fatal.

Opinia publica, destul de firava in manifestarile ei dar nu total intepenita, este ignorata cu superbie de corifeii uselisti. Jocuri de culise sordide, aranjamente mafiotice menite sa-i scoata basma curata pe marii si micii escroci, bascalii triviale si minciuni in serie, aceasta este gotesca “filosofie” a guvernarii useliste. Amendamentele la Codul Penal sunt scutul sub care se vor ascunde de actiunile justitiei toti infractorii din coalitia aflata la putere. Este imposibil sa credem ca aceste lucruri se intampla accidental. Avem de-a face cu un plan atent pus la punct, cu o regie de studio de-a dreptul perversa.

Democratia din Romania cunoaste in aceste momente un nou moment de maxima vulnerabilitate. Sa te prefaci ca nu vezi acest lucru este o proba de iresponsabilitate ori de rea credinta. Partidele de opozitie, societatea civila si presa democratica trebuie sa reactioneze prompt si categoric impotriva acestei tentative de a jugula justitia. Pachetul de legi useliste a fost conceput unitar. Sa nu ne amagim: se loveste in tot ce inseamna rezistenta la ceea ce doctorul Ion Vianu a definit in vara anului 2012 drept asaltul faradelegii.

Superimunitatea inseamna super-samavolnicie. La un atac frontal trebuie raspuns printr-o reactie decisa, prin curajul de a nu ceda. Cand legea este calcata in picioare, libertatea cetatenilor este ea insasi mutilata. Apararea statului de drept este o chestiune de viata si de moarte pentru democratia din Romania.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro