Cinci cetateni italieni au fost prinsi de politistii braileni la vanatoare ilegala de gaste salbatice, avand asupra lor cartuse a caror detinere si utilizare este interzisa în România. Italienii au fost prinsi in flagrant in noaptea de marti spre miercuri, de politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice Braila.

Ei intentionau sa vaneze pe fondurile de vanatoare nr.14 "Blasova", apartinand Ocolului Silvic Braila, si nr.16 "Pelicanu", apartinand AJV "Cocorul" Bucuresti, fara a detine autorizatie de vanatoare.

Politistii au stabilit ca vanatoarea a fost organizata de un tulcean de 22 de ani, angajat al unei firme specializate. In urma controlului efectuat in cele doua autoturisme cu care se deplasau vanatorii au fost gasite 22 de machete si chematori, reprezentand gaste salbatice.

Asupra celor cinci italieni au fost gasite 308 cartuse de vanatoare cu capsele nepercutate si, in zona in care au fost depistati, 15 tuburi ale cartuselor trase pentru a dobori gaste salbatice.

Arme de vanatoare folosite de suspecti, dintre care una era inchiriata si 4 ii apartineau organizatorului, au fost ridicate in vederea cercetarilor. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit ca tanarul de 22 de ani a introdus in tara 200 de cartuse dintre cele gasite asupra vanatorilor si 5 cartuse de calibru 12 mm, cu alice de 6,2 mm, a caror detinere si utilizare este interzisa pe teritoriul Romaniei.