Lupta pentru protectia drepturilor animalelor imbraca cele mai ciudate forme in Statele Unite: o organizatie de profil - PETA - cere producatorului american de inghetata Ben & Jerry's sa inlocuiasca laptele de vaca cu cel uman.

Intr-o scrisoare adresata fondatorilor companiei, PETA aminteste ca un restaurant din Elvetia a introdus deja in meniu produse care contin cel putin 75% lapte uman, provenit de la donatori.

PETA sustine ca o astfel de decizie ar fi benefica pentru copii, in conditiile in care, sustin ei, folosirea laptelui de vaca poate cauza o serie de afectiuni precum anemia, alergii, diabet si, pe termen lung, obezitate si boli de inima.

Folosirea lapteului uman ar fi benefica si pentru animale, pretinde PETA. Vacile, ca si oamenii, produc lapte doar daca sunt insarcinate, astfel incat animalele trebuie fertilizate artificial la fiecare noua luni.

"Felicitam PETA pentru intiativa, dar noi credem ca laptele de mama este destinat copiiilor", a fost reactia producatorului de inghetata.

PETA a replicat imediat: "Exact asta sustinem si noi: laptele de vaca este destinat viteilor".