În contextul schimbărilor climatice şi al creşterii preţurilor la energie, primarul din oraşul german Hamburg, Peter Tschentscher, a sugerat că o posibilă soluţie ar fi amplasarea unor turbine eoliene în rezervaţii naturale, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Edilul german a spus că organizaţiile ecologiste - la care s-a referit folosind expresia „frontul de mediu” - au insistat mereu ca toate proiectele să fie implementate în detrimentul zonelor industriale. El a adăugat că, din punctul lui de vedere, „astfel de măsuri funcţionează şi atunci când plasezi o turbină eoliană într-o zonă în care nu există altceva decât natură”.

„Asta include spaţiile de interes ecologic, printre care se află şi rezervaţiile naturale”, a declarat politicianul german, membru al Partidului Social-Democrat, la un eveniment organizat sâmbătă de săptămânalul Die Zeit.

Construcţia unor turbine eoliene în zone naturale pitoreşti poate fi considerată o invadare a mediului înconjurător, a recunoscut Peter Tschentscher, care consideră însă că o astfel de iniţiativă „este justificabilă în situaţia în care ne aflăm acum, prin prisma echilibrului dintre interese şi obiective”.

Edilul, care spune că obiectivul său este acela de a creşte de cel puţin două ori producţia de energie eoliană în Hamburg, al doilea oraş ca mărime din Germania, a dezvăluit totodată că a început deja alături de echipa lui de consilieri procesul de evaluare a siturilor din oraş ce ar putea găzdui turbine eoliene, însă a refuzat să numească zonele selectate în acest stadiu al proiectului.