În 2011, omul de știință Michael E. Mann a dat în judecată un grup de cercetători, după ce aceștia au publicat un interviu în care au sugerat că lucrările sale legate de schimbarea climatică conțin informații false, scrie National Observer.

HotNews.roFoto: Hotnews

Opt ani mai târziu, Centrul de politici publice din orașul Winnipeg, care promovează atitudinea de negare a schimbării climatice, și-a cerut oficial iertare și a șters interviul de pe site-ul său.

"(Scuzele) îmi dau speranță în sistemul nostru legal, că adevărul încă poate câștiga, chiar și într-o eră a știrilor false și a faptelor alternative", a declarat Mann, printr-un email primit de National Observer.

Frontier Centre a postat un mesaj pe site, prin care își cere scuze pentru publicarea unor comentarii "false și defăimătoare" despre Mann.

"Deși Centrul de politici publice nu este de acord cu domnul Mann în ceea ce privește schimbarea climatică, acceptăm faptul că a fost greșit să publicăm acuzațiile altor persoane legate de o presupusă încălcare a standardelor etice de către acesta în cercetarea sa", a transmis grupul care aparține institutului.

Shawn Marshall, cercetător la Universitatea din Calgary, a declarat că experții din domeniu ar trebui să atragă atenția în mod public mai des în cazurile de dezinformare legată de schimbările climatice.

La începutul carierei sale, Marshall obișnuia să răspundă mai des declarațiilor publice care negau schimbarea climatică, însă acum susține că vrea să se concentreze pe studenții săi, pregătindu-i să se apere în momentul în care se confruntă cu mituri climatice.