Președintele american a discutat cu moștenitorul tronului britanic. Trump consideră că "Statele Unite au una dintre cele mai curate clime din câte există". Oare prinţul Charles a reuşit să-l convingă pe Donald Trump?, se întreabă Le Point.

Trump si printul CharlesFoto: Captura video

Președintele american a avut luni o "mare discuție", "o mare conversație despre ceea ce înseamnă schimbările climatice" cu moștenitorul tronului în timpul vizitei sale de trei zile în Regatul Unit, a dezvăluit el într-un interviu difuzat miercuri dimineață pe ITV.

Prevăzut să dureze "15 minute", dialogul a durat, finalmente, "o oră și jumătate", iar prințul Charles "a susţinut cea mai mare parte a conversației", a precizat liderul american. Acesta din urmă a asigurat că "l-a ascultat cu adevărat" pe prințul Țării Galilor și a spus că a fost "impresionat" de pasiunea acestuia pentru subiect. Moștenitorul tronului britanic este într-adevăr cunoscut pentru pozițiile sale în favoarea luptei împotriva încălzirii globale, în timp ce Statele Unite ale lui Donald Trump au decis să se retragă din acordul de la Paris, care prevede angajamente de reducere a emisiilor de carbon pentru țările semnatare.

A fost președintele american în măsură să-l liniștească pe prințul Charles că va lua această problemă în serios? - "Cred că da", a răspuns Donald Trump. El a mai precizat că l-a asigurat pe prinţ că "Statele Unite au una dintre cele mai curate clime, potrivit tuturor statisticilor, și că aceasta chiar se îmbunătățește", citează Rador.