Temperaturile vor scădea la final de săptămână pe întreg teritoriul țării. Meteorologii au anunțat cod galben de averse, descărcări electrice, vânt și căderi de grindină. În Capitală, vremea va fi plăcută în decursul zilei de sâmbătă, înregistrându-se însă furtuni în noaptea Învierii, relatează Mediafax.

VantFoto: Pixabay.com

,,De sâmbătă după-amiază până duminică seara, ne așteptăm la perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantități de apă mai însemnate, 15-25 l/mp, este posibil chiar și peste 35-45 l/mp, astfel de manifestări să fie mai frecvente sâmbătă după-amiază, sâmbătă noapte, în jumătatea de veste a țării”, transmite meteorologul de serviciu al ANM.

În nordul, centrul și estul țării, dar și pe arii mai restrânse, precum zonele deluroase din restul țării, se vor înregistra averse, descărcări electrice, vânt, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15 și este valabil până duminică dimineața la ora 4.00.

,,Tot sâmbătă, în vest, se va înregistra o răcire drastică, iar maximele nu vor mai depăși 20 de grade în această parte a țării. Valorile vor trece de 25 de grade doar prin centrul, sudul și estul teritoriului. În arii izolate, se pot înregistra 27-28 de grade, urmând ca duminică, în prima zi de Paște, vremea să se răcească’’, informează meteorologul ANM.

Potrivit acestuia, vremea va rămâne caldă în weekend doar în zona de sud, unde vor fi 23-24 de grade, în restul țării înregistrându-se valori sub 20 de grade, iar duminică vântul va fi moderat.

În weekend, vremea în Capitală va fi instabilă pe timpul nopții, dar în general plăcută.

,,Sâmbătă, în București va fi cald, se vor înregistra temperaturi până la 26 de grade, însă pe noapte va crește probabilitatea intensificării vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. S-ar putea ca la Înviere să fie vremea mai instabilă. Duminică iese soarele, vântul va fi ușor moderat, temperaturile vor fi în jur de 22-23 de grade. În prima zi de Paște temperaturile vor fi plăcute”, a precizat meteorologul.

Informările ANM arată că pe arii restrânse, la nivelul întregii țări, se mai pot înregistra averse și descărcări, însă vremea va fi plăcută în ansamblu. În sudul țării, temperaturile, vor depăși 20 de grade, vremea va fi mai răcoroasă, iar începând de marți este posibil să devină instabilă.