Voluntarii Greenpeace realizeaza un inventar al padurilor virgine si cvasivirgine din zona Cumpana-Vidraru, filmand cu drona intreaga zona in timp ce au afisat un banner de aproximativ 70 de metri patrati pe lacul Vidraru, cu mesajul "Stop logging in Europe's ancient forests" - Opriti taierile in padurile virgine ale Europei.

Tabara GreenpeaceFoto: Greenpeace

Pana acum voluntarii Greenpeace au cartat 6,5 hectare de suprafete de proba. Au fost inregistrati si masurati 3584 de arbori, arborele cu cea mai mare inaltime care a fost inventariat pana acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.

Greenpeace cere ministerului mediului sa opreasca orice interventie in padurile virgine si cvasivirgine, sa initieze de urgenta si sa coordoneze un proiect national de inventariere a tuturor padurilor virgine si cvasivirgine ramase si sa introduca de urgenta in Catalog toate padurile nominalizate pentru includerea in lista patrimoniului mondial UNESCO (in numar de 24).

Inventarul a fost facut in Tabara Greenpeace de salvare a padurilor, eveniment ce va lua sfarsit pe 28 august.

Timp de trei saptamani, aproximativ 90 de voluntari Greenpeace din Romania si alte 9 tari din Europa au participat la realizarea inventarului padurii virgine din zona Cumpana, Vidraru.

Tabara are loc pe malul lacului Vidraru, in perioada 9-28 august, bazinul raului Arges, care pana de curand era una dintre cele mai mari suprafete acoperite cu paduri virgine si cvasivirgine.