În acest weekend va avea loc în Parcul Titan a treia ediție a evenimentului „Zilele Sectorului 3”. Cu această ocazie, Primăria va organiza ateliere pentru copii, concerte, spectacole de teatru, show-uri aviatice și nautice, activități sportive și de relaxare.

Parcul IOR varaFoto: HotNews/Catiusa Ivanov

Evenimentul se desfășoară în patru zone din Parcul Titan:

  • Zona 1 - scena lac, spații conexe (alee și spațiul verde adiacent aleii)
  • Zona 2 - Insula Artelor
  • Zona 3 - aleile situate între Statuia Calul Titanilor și zona de acces în Park Lake Shopping Center
  • Zona 4 - Lacul IOR.

Zona 1 - scena de lângă lac - este rezervată atelierelor de creație pentru copii, spectacolelor de teatru, artiștilor stradali și concertelor.

Aici, sâmbătă, de la ora 11.00, va avea loc un show de percuție al artiștilor de la Young Beats Cantus Mundi.

Apoi, pe parcursul celor două zile, în această zonă, trupa Magic Puppets va susține următoarele reprezentații: Bibliotecarii (două personaje) - performeri pe picioroange create din cărți, ce vor interacționa cu publicul; Bufonii (două personaje) - personaje vesele ce interacționează cu publicul; Owl Shaman - personaj costumat într-o bufniță-șaman, căruia publicul îi poate picta costumul cu vopsea pe bază de apă; Bubble Pirate - personaj costumat în pirat cu elemente steampunk, care face baloane uriașe de săpun cu sabia.

În fiecare zi de eveniment, între orele 11.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00, cei mici vor avea ocazia de a participa la ateliere creative: confecționare păpuși din șosete, role de hârtie, origami, ghivece pentru flori din pet-uri, rame foto din bețișoare de înghețată, inițierea în activități vocaționale (actorie și improvizație, percuție), dar și activități recreative, cu caracter educațional (baloane de săpun, experimente științifice, robotică și experiențe senzoriale). Atelierele vor fi susținute de trupa de teatru independent Magic Puppet și de PlaYouth.

Vor avea loc și două show-uri de improvizație, susținute de actorii de la Improvisneyland.

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 20.30, pe scena din apropierea lacului vor mixa DJ Lexi & DJ Oldskull.

Duminică, 14 mai, de la ora 20.30, pe scenă va concerta trupa Bosquito.

Zona 2 - Insula Artelor - este spațiul destinat activităților sportive și relaxării.

Aici va fi amenajată o zonă de relaxare, cu elemente boho – chic, hamace, pături, o bibliotecă cu cărți și reviste și jocuri supradimensionate de strategie, echilibru și concentrare, competitive, pentru copii și adulți.

În ambele zile de eveniment, echipa de campioni Forge Spirit va coordona antrenamentele sportive pentru public și va realiza show-uri demonstrative. Cele zece antrenamente sportive propuse de echipa Forge Spirit sunt următoarele: morning routine, mobility, bodyweight workout, weightlifting, gimnastică, functional training, jocurile copilăriei (ștafeta cu obstacole, balonul cuvintelor, sfoara), antrenament izometric și antrenament pliometric. Activitățile sportive sunt adaptate fiecărei grupe de vârstă, indiferent de nivelul de pregătire fizică al participanților. În zona sportivă vor exista echipamentele necesare desfășurării activităților (corzi de sărit, gantere, jaloane, saltele, frânghii, mingi).

Tot pe Insula Artelor va fi amenajată, în premieră, o zonă de inițiere în air soft, care va cuprinde cinci linii de tragere la țintă, un traseu dinamic și un pavilion expozițional cu replici airsoft și echipamente specifice. Activitățile sportive din zona de air soft vor fi realizate sub supravegherea instructorilor acreditați de la Clubul Sportiv Phoenix, membru fondator al Federației de Air Soft din România.

În cadrul evenimentului, sportivii de la Clubul Phoenix vor realiza și două demonstrații profesioniste de eliminare a unui cuib de mitralieră/sniper, puse în practică de sportivi cu experiență, după un scenariu bine stabilit, utilizând tactici militare și recuzită specifică. Echipamentele sportive pentru air soft vor fi puse la dispoziția publicului participant la activități.

În zona 3, pe aleile situate în spatele statuii Calul Titanilor, Teatrul Masca va prezenta, în după-amiaza zilei de 14 mai, cea mai recentă producție de spectacol cu statui vivante, intitulată „Români la porțile lumii”, un spectacol în două părți, cu nouă personaje din bronz și nouă personaje din porțelan.

În Zona 4 - Lacul IOR, la debarcader, în ambele zile de eveniment, între orele 11.00 -13.00, instructorii Kayak Champions vor realiza activități de inițiere în caiac canoe destinate amatorilor. Activitățile sunt destinate copiilor care au împlinit vârsta de 8 ani și se vor desfășura în grupuri de 15 persoane, utilizând dragon boat (barca dragon) și individual (copil însoțit de părinte) în caiac dublu. Activitățile de inițiere în caiac canoe se desfășoară exclusiv cu participarea instructorilor, după prezentarea regulilor de siguranță și doar în perimetrul semnalizat și delimitat distinct cu balize portocalii. Echipamentele și vestele de salvare vor fi puse la dispoziție la fața locului. Pe toată durata desfășurării activităților, instructorii și participanții vor fi asistați de salvamar.

Acrobații cu avionul, făcute de un pilot celebru

Tot pe lacul IOR va avea loc în data de 13 mai, în jurul orei 15.00, un show aeronautic cu durata de 60 de minute. Show-ul aeronautic va avea două componente principale, una aeriană și una nautică, intercalate sau separate, în funcție de condițiile meteo și locale. Show-ul aerian va fi compus din două programe demonstrative, realizate de piloți consacrați: Dan Șefănescu Jr care va pilota aeronava YAK 52 și Jurgis Kairys care va pilota Sukhoi – Su-31.

Jurgis Kairys este unul dintre cei mai apreciați piloți de acrobație la nivel mondial, inventatorul a mai multe manevre acrobatice, inclusiv Roata Kairys, bucla mică și este primul pilot care a efectuat cu succes manevra Cobra lui Pugachev într-o aeronavă cu elice.

Pe lacul IOR, show-ul nautic va fi realizat de echipa Jet Ski Free Style Timișoara, singura echipă de profil din România, având următoarea componență: piloții Daniel Gunter Deliman, Mihai Teodoros Dincă și Mihail Erik Micu pe Ski jet Rickter XFS Ninja Competition și piloții Daniel Gunter Deliman, Leontin Secoșan și Lori Ionel Dincă pe flyboard Bombardier SEA DOO RXP.

Programul evenimentului

Potrivit datelor transmise de Primăria Sectorului 3, programul evenimentului este următorul:

13 MAI 2023

ZONA 1

  • 11:00 – 12:00 – Trupă percuționiști Young Beats Cantus Mundi
  • 11:00 – 13:00 – Ateliere creative
  • 15:00 – 18:00 – Ateliere creative
  • 17:00 – 18:00 – Spectacol Improshow
  • 20:00 – 21:30 – BAD & BOUJEE DJ

ZONA 2

  • 10:30 – 13:00 – Activități sportive – Forge Spirit
  • 11:00 – 13:00 – Activități Air soft - Demonstratii airsoft
  • 15:00 – 18:00 - Activități Air soft

ZONA 4

  • 11:00 – 13:00 – Inițiere în caiac - canoe

14 MAI 2023

ZONA 1

  • 10:30 – 13:00 – Ateliere creative
  • 15:00 – 18:00 – Ateliere creative
  • 17:00 – 18:00 – Spectacol Improshow
  • 20:30 – 21:30 – Concert BOSQUITO

ZONA 2

  • 10:30 – 13:00 – Activități sportive – Forge Spirit
  • 11:00 – 13:00 – Activități Air soft
  • 15:00 – 18:00 – Activități Air soft

ZONA 3

  • 16:00 – 19:00 – Teatrul Masca

ZONA 4

  • 11:00 – 13:00 – Inițiere în caiac – canoe

Accesul la toate manifestările din cadrul evenimentului „Zilele Sectorului 3 - O comunitate într-o familie” este liber.