După Gap, Adidas şi Skechers, Muzeul Madame Tussauds din Londra a decis să rupă orice legături cu rapperul american Kanye West, ca urmare a afirmaţiilor sale antisemite, relatează BBC și The Guardian, potrivit News.ro.

Statuile de ceara ale lui Kanye West si Kim Kardashian de la Madame TussaudsFoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Muzeul britanic, celebru pentru colecţia sa de statui din ceară cu efigiile marilor personalităţi, a anunţat miercuri că retrage statuia lui Kanye West din expoziţia principală.

„Statuia lui Kanye West a fost retrasă de la etajul atracţiilor şi mutată în arhivă. Fiecare personalitate îşi merită locul la Madame Tussauds Londra şi ne ascultăm clienţii şi publicul despre ce vor să vadă sau nu în muzeul nostru”, a spus un purtător de cuvânt al Madame Tussauds la BBC.

Această statuie de ceară a fost instalată în expoziţia permanentă a muzeului în 2015. Rapperul american a apărut acolo alături de o statuie a fostei sale soţii, Kim Kardashian.

Dacă Madame Tussauds are mai multe filiale în întreaga lume, în special în Statele Unite, această statuie a lui Kanye West a fost singura a artistului care a fost expusă de instituţie.

Kanye West a rămas fără contractul cu Adidas

Îndepărtarea acestei statui de ceară vine într-un context general de boicot la adresa rapperului american, care a făcut remarci antisemite la începutul lunii octombrie.

Pe Instagram, Kanye West a postat capturi de ecran ale unei conversaţii cu rapperul Diddy, care a criticat tricoul „White Lives Matter”, purtat de artist în timpul Săptămânii Modei de la Paris. Kanye West scrisese în descrierea care a fost ştearsă că:

„Te voi folosi ca exemplu pentru a arăta poporului evreu care ţi-a spus să mă suni că nimeni nu mă poate ameninţa sau influenţa". Rapperul a spus ulterior pe Twitter că va ataca evreii.

De atunci, multe branduri care au colaborat cu Kanye West (Gap, Adidas, Balenciaga) au anunţat că vor să pună capăt parteneriatelor cu rapperul.

Adidas a devenit marți cea mai recentă companie care a anunțat încetarea colaborării cu West, contractul semnat de cele două părți în 2014 ajutându-l pe rapperul american să devină miliardar.

Cunoscut pentru excentricitățile sale, Kanye West a anunțat în luna august a anului trecut că și-a schimbat în mod oficial numele în „Ye”.