La scurt timp dupa lansarea jocului Pokemon Go in Marea Britanie, un tanar din Gloucestershire a sunat la politie si a declar ca cineva i-a furat Pokemonul. Jocul permite utilizatorilor sa captureze personaje din faimosul desen animat "Pokemon", lansat in anul 1995, dar se pare ca unii iau prea in serios acest joc.

Pokemon GoFoto: Captura YouTube

"Cineva mi-a furat Pokemonul", au fost primele cuvinte ale tanarului. Operatorul de la celalalt capat al telefonului nu a parut foarte impresionat si i-a raspuns tanarului: "Iti dai seama ca cineva intr-o situatie pe viata si pe moarte, trebuie sa astepte din cauza unui Pokemon?"

Acest apel arata disperarea la care s-a ajuns de cand a fost lansat jocul Pokemon Go in Marea Britanie.

Potrivit site-ului Gadgets.ndtv, inca nu se stie ce a vrut sa spuna apelantul prin faptul ca cineva i-a furat Pokemonul. Jocul permite prinderea unei creaturi de catre doi jucatori aflati unul langa celalat, iar din punct de vedere tehnic, este imposibil ca cineva "sa fure Pokemonul" altcuiva. Politia a declarat ca nu va actiona in acest caz.

Gloucestershire nu este singura zona din Marea Britanie in care oamenii au dezvoltat o obsesie pentru acest joc. Saptamana trecuta, un grup de tineri din Wiltshire au fost salvati dintr-o pestera, dupa ce au plecat la vanatoare de Pokemoni.

De altfel, in Hulme, Manchester, telefoanele a trei studenti au fost furate, in timp ce cautau creaturi intr-un parc. Politia a cerut parintilor sa aiba grija de copiii lor, citant titluri cu incidente din vanatoarea de Pokemoni din Statele Unite: "Au fost deja incidente in SUA, unde se crede ca tinerii au fost ademeniti prin aceasta aplicatie".

Aplicatia, care incurajeaza oamenii sa se plimbe pe afara, a ajutat si la combaterea unei infractiuni. In timp ce se juca Pokemon Go, un tanar din sudul Yorkshire-ului a fost martorul unui jaf, dar a alertat politia la timp.

Dupa incidentul din Gloucestershire, politia a oferit sfaturi de singuranta, pe Twitter, cetatenilor care vaneaza Pokemoni.

Cetatenii din Gloucestershire si-au creat un grup de Facebook, unde discuta despre cele mai bune locuri de vanatoare a creaturilor.

Jocul a fost lansat in urma cu doua saptamani si are un succes extraordinar.