Peste 300 de mii de oameni au semnat o petitie prin care le cer celor de la Apple sa nu renunte la portul pentru casti, a modelului ce va fi lansat in toamna. Apple anunta ca aceasta schimbare are beneficii precum cresterea duratei bateriei, rezistenta mai mare la apa si un design mai subtire, informeaza BBC.

iPhoneFoto: Captura Apple.com

Rapoartele online arata ca Apple doreste sa elimine mufa jack pentru casti. Initiativa este justificata prin faptul ca, fara port pentru casti, telefonul va fi mai subtire. mai rezistent la apa, iar bateria va fi mai mare.

Fast Company anunta ca se va baza pe sistemul "Lighting", sistem folosit la modelele actuale, la incarcarea telefonului.

Altii sugereaza ca iPhone 7 vine cu un sistem de casti wireless.

Web site-ul "The Sum of Us" este cel care a creat petitia, a declarat: Nu doar ca vor forta utilizatorii de iPhone sa scoata alti bani din buzunar pentru a-si inlocui castile hi- fi, dar acest sistem va crea munti de electricitate pierduta, care probabil nu va fi reciclata.

Site-ul The Verge, dedicat noilor tehnologii a declarat ca: Renuntarea la portul pentru casti este ceva ce nu a cerut nimeni si are dezavantaje serioase, printre care incompatiblitate si accesibilitate redusa.

Foarte multa lume se plange pe Twitter ca renuntarea la socketul pentru casti le va face pe acestea scumpe si inutile.

Unii spun ca, daca se va introduce tehnologia "Lighting", muzica nu poate rula daca telefonul este la incarcat.

Oamenii mai spun ca "sunt de acord cu renuntarea la acest socket, atata timp cat noul iPhone vine la pachet cu EarBuds" - o casca minuscula, care se baga in interiorul urechii.

Utilizatorii au declarat ca planul Apple nu arata vreo modernizare, iar altii sunt de parere ca renuntarea la portul castilor este o idee rea.

John Gruber, care scrie pentru site-ul "Daring Fireball", puncteaza faptul ca scoaterea portului jack, ofera un spatiu mai mare pentru baterie.

"Eliminarea mufei analogice pentru casti este inevitabila. Asta e ceea ce Apple face diferit. Ei vor initia o tranzitie dureroasa pentru un castig pe termen lung", a declarat acesta.

Noua generatie de iPhone-uri va fi lansata in luna septembrie a acestui an.