Fostul om forte al Libiei, Muammar Gaddafi, fugar acum, le-a cerut joi partizanilor sai sa continue lupta, estimand ca exista "divergente" intre rebeli si NATO, potrivit extraselor dintr-un mesaj audio difuzate de televiziunea Arrai, preluata de AFP.

Muammar Gaddafi Foto: Agerpres

"Chiar daca nu auziti vocea mea, continuati rezistenta", potrivit acestor extrase, difuzate de televiziunea prin satelit Arrai, din Siria. Postul de televiziune a precizat ca mesajul audio va fi difuzat ulterior.

"Exista divergente intre Alianta agresiunii (NATO) si agentii sai (rebelii)", a spus Gaddafi.

Acesta a subliniat ca nu se va preda si va continua lupta: "Nu ne vom preda. Nu suntem femei. Vom continua sa luptam"

Gaddafi s-a declarat pregatit pentru o lunga batalie: "Daca vor o lunga batalie, o vor avea. Daca Libia va arde, cine o va putea guverna? Sa arda", a spus acesta

Joi, vicepresedintele Consiliului National de Tranzitie, (CNT), organismul politic al rebeliunii, Abdel Hafiz Ghoga, a declarat ca Muammar Gaddafi ar putea sa se afle in Bani Walid, o localitate situata la sud-est de Tripoli, dar a precizat ca aceasta informatie nu este confirmata.

Rebelii au mentionat si Syrte, regiunea de origine a colonelului si aflata in continuare in mainile fortelor pro-Gaddafi, printre posibilele refugii ale fostului lider libian.