Rebelii libieni au declarat vineri ca au capturat un grup de ucraineni nationalisti in timpul unei lupte pentru o zona a capitalei Tripoli, controlata de fortele loiale lui Gaddafi, transmite RIA Novosti.

Rebeli in TripoliFoto: Agerpres

Aproximativ 200 de persoane au fost capturate in timpul ciocnirilor din cartierul Abu Salim, inclusiv cativa zeci de lunetisti, printre care 15 ucraineni, a declarat un membru al Consiliului National de Tranzitie, Yahya Saleh.

Un purtator de cuvant al ministerului de externe ucrainean a afirmat ca ministerul nu detine informatii care sa confirme raportul privind capturarea ucrainenilor in Libia.

"Daca capturarea ar fi avut loc, am fi aflat de acest lucru din surse demne de incredere", a declarat Oleg Voloshin. "Daca compatrioti de-ai nostri s-ar afla acolo, am actiona pentru protejarea drepturilor lor", a adaugat purtatorul de cuvant, subliniind faptul ca, potrivit legilor ucrainene, activitatile mercenare sunt considerate infractiune penala.

In martie, ministerul de externe din Ucraina a negat acuzatiile mass-media potrivit carora peste 20 de piloti ucraineni ar putea fi implicati in operatiunile militare de sprijinire a regimului lui Muammar Gaddafi.