Un leopard salbatic a ranit sase persoane, dintre care una grav, dupa ce a intrat intr-un sat din India si a atacat locuitorii, transmite YahooNews. Incidentul a avut loc in Prakash Nagar, in Bengalul de vest.

Imagini dramaticeFoto: Agerpres

Mai multe fotografii realizate in timpul atacului arata cum animalul ataca sateni si politisti, in localitatea unde traiesc circa 3.000 de persoane.

In prima faza, leopardul a ranit grav un paznic forestier, dupa care a atacat un barbat si o femeie.

Locuitorii inspaimantati s-au urcat pe acoperisurile caselor si au privit cu spaima animalul deznaltuit, in timp ce paznicii incercau sa alunge leopardul cu ajutorul armelor. Acestia au incercat fara succes, de mai multe ori, sa tranchilizeze animalul ce ataca satenii.

La un moment dat, animalul a disparut intr-un tufis, insa a reaparut dupa cateva minute si si-a reluat atacul, ranind trei politisti.

Un oficial din domeniul protectiei animalelor salbatice a spus ca leopardul a fost speriat de sutele de curiosi. Satenii au incercat sa-l urmareasca, iar atunci cand animalul a vrut sa fuga s-a repezit asupra oamenilor.

Autoritatile au declarat ca starea unuia dintre paznici este foarte grava, in timp ce celelalte cinci persoane au suferit rani usoare.

Intr-un final, animalul a fost impuscat si imobilizat, fiind transportat la o clinica veterinara, unde a murit.

Incidentul nu este singurul de acest fel produs in India. In ianuarie, un leopard a atacat cel putin sase oameni in orasul Karad, dupa ce a bantuit mai bine de opt ore pe strazi. Animalul a fost intr-un final impuscat de politisti.