Generalul David Petraeus a fost confirmat joi in functia de director al CIA de catre Senatul american, relateaza Reuters.

Petraeus, comandantul fortelor americane in Afganistan, a fost nominalizat de presedintele Obama pentru a-l inlocui pe Leon Panetta, care pleca din fruntea CIA pentru a deveni sef al Pentagonului. Se preconizeaza ca generalul Petraeus va prelua comanda CIA in luna septembrie.

Veteranul politician democrat Leon Panetta a fost confirmat, in februarie 2009, de catre Senatul american, in functia de director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA).

Panetta, in varsta de 73 de ani si fost secretar general al Casei Albe in perioada Clinton, este specialist in buget, dar fara o experienta reala in domeniul informatiilor si contraterorismului.

Generalul american David Petraeus a preluat in iulie 2010 comanda fortelor NATO din Afganistan. Petraeus a laudat atunci munca predecesorului sau, generalul Stanley McChrystal, care a fost eliberat din functie dupa ce a ironizat si criticat mai multi membri importanti ai administratiei Obama.