Autoritatile americane desfasoara in prezent cautari intense intr-o zona impadurita din statul Montana pentru prinderea unui fost lider al unei militii locale, considerat un expert in tehnici de supravietuire, transmite FoxNews. David Burgert (47 de ani) este urmarit dupa ce duminica a fost implicat intr-un schimb de focuri cu reprezentanti ai Biroului serifului.

Oficialii sustin ca Burgert este "pregatit" pentru confruntarea cu fortele de securitate.

Duminica, fostul lider al militiei Project 7 a fost implicat intr-un schimb de focuri cu reprezentanti ai Biroului serifului din districtul Missoula, in apropiere de localitatea Lolo. Dupa ce a tras asupra oamenilor legii, Burgert si-a luat mai multe lucruri din masina Jeep pe care o conducea si a fugit in padure.

Nimeni nu a fost ranit in incident, iar autoritatile federale si din statul Montana, intre care agenti FBI, ai US Marshal Service si din National Guard, continua cautarile intr-o zona cu teren accidentat din Lolo National Forest. Un elicopter al garzii Nationale si un caine specializat al politiei participa la cautari.

Un oficial al Biroului serifului, Mike Dominick, a declarat ca Burgert pare sa fi planuit atacul impotriva politistilor. Anchetatorii au descoperit doua pusti si munitie in masina acestuia si in alt vehicul care ii apartine, precum si in locul unde el a tras asupra ofiterilor. In plus, saptamana trecuta le-ar fi spus unor politisti care l-au oprit pentru o infractiune in trafic ca "va fi nevoie de echipa SWAT sa-l doboare".

Dominick a spus ca Burgert este expert in tehnici ale supravietuirii. El este un fost lider al unei militii din districtul Flathead, numita Project 7, care ar fi planuit asasinarea unor oficiali locali, judecatori si politisti, atacarea Garzii Nationale, precum si rasturnarea guvernului federal. Burgert a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru detinere de arme, fiind eliberat conditionat.

In 2002, el a fost arestat dupa o confruntare cu politia si o urmarire cu fortele de securitate.