​Coreea de Sud si China incearca sa gaseasca mijloace de a ii aduce pe reprezentantii Coreei de Nord la masa negocierilor pe tema renuntarii la energia nucleara, a declarat, miercuri, emisarul sud-coreean pentru probleme nucleare, inaintea unei vizite la Beijing, potrivit AFP. Wi Sung-Lac urmeaza sa se intalneasca joi cu omologul sau chinez, Wu Dawei, cu prilejul unei vizite de doua zile la Seul, pentru a discuta mijloace de a-i aduce pe "cei 6" - cele doua Corei, Statele Unite, China, Rusia si Japonia - la masa negocierilor privind renuntarea la energia nucleara, discutii considerate "moarte" din decembrie 2008.

"Avem de gand sa relansam dialogul dintre nord si sud" (dintre cele doua Corei - n.red.), a declarat oficialul de la Seul. "Climatul general nu este unul favorabil, insa diplomatia trebuie sa isi spuna cuvantul", a adaugat el.

Tensiunile dintre cele doua Corei s-au reaprins dupa o serie de incidente la frontiera, inclusiv bombardarea unei insule din Sud de catre armata Coreea de Nord, incident soldat cu 4 morti, in noiembrie anul trecut. Coreea de Nord a anuntat, recent, ca renunta la orice fel de negocieri cu vecinii din sud.