Compania Lockheed Martin, unul dintre cei mai importanti contractori din domeniul apararii din Statele Unite, a fost supusa unui atac informatic "semnificativ si persistent", transmite YahooNews, citand un comunicat al gigantului american. Potrivit companiei, hackerii nu au reusit sa fure informatiile secrete pe care le detine.​

Lockheed Martin, Departamentul Securitatii Nationale si Pentagonul au confirmat ca sistemele informatice ale contractorului american au fost tintele unui atac. Locotenent-colonelul April Cunningham, purtatoare de cuvant a Departamentului Apararii de la Washington, a afirmat ca impactul atacului asupra Pentagonului "este minim si nu ne asteptam la efecte adverse".

Cu toate acestea, tentativa de a sparge sistemele companiei Lockheed Martin subliniaza riscul la care sunt expuse informatii vitale din domeniul apararii.

Chris Ortman, purtator de cuvant al Departamentul Securitatii Nationale, a declarat ca agentia sa si Pentagonul lucreaza impreuna cu Lockheed Martin pentru a determina amploarea atacului si "a oferi recomandari pentru diminuarea unor riscuri viitoare".

Lockheed Martin a precizat intr-un comunicat ca a detectat "aproape imediat" atacul produs la 21 mai si a luat masuri de aparare. Ca urmare, "sistemele noastre au ramas asigurate; nicio informatie legata de vreun client, program sau date personale ale angajatilor nu au fost compromise".

Echipe de securitate in domeniul IT din cadrul companiei lucreaza in prezent pentru a permite accesul angajatilor la reteaua atacata.

Nici Lockheed Martin, nici agentiile federale americane implicate nu au oferit detalii despre atacul informatic.