Bulgaria va continua sa construiasca si sa finalizeze autostrazile sale, inaugurand cate una in fiecare an, a afirmat duminica ministrul Infrstructurii de la Sofia, citat de Novinite. Rosen Plevneliev a promis ca autostrada Trakia va fi terminata in 2012, iar Maritsa in 2013.

Plevneliev a participat duminica, alaturi de alti oficiali bulgari, la inaugurarea autostrazii Lyulin, care face legatura intre soseaua de centura a capitalei bulgare si drumul E-79, spre Grecia.

"Bulgaria are nevoie de sapte autostrazi. Avem acum gata prima dintre ele", a spus ministrul despre Lyulin, care are o lungime de doar 19 km.

Potrivit ministrului Infrastructurii, constructia autostrazii Trakia, care va lega Sofia de Burgas, se desfasoara conform planului si e sigur ca va fi finalizata pana in iunie 2012. In aceleasi timp, autostrada Maritsa, ce uneste Trakiya de granita turca, langa Svilengrad, va fi terminata "candva in 2013".

Novinite precizeaza ca, la sfarsitul anului 2010, guvernul de centru-dreapta condus de Boiko Borisov a facut din dezvoltarea infrastructurii una dintre prioritatile sale.