Guvernul de la Sofia a aprobat miercuri trimiterea unei fregate in Marea Mediterana, pentru a participa la impunerea embargoului privind vanzarile de armament catre Libia, transmite Novinite. Nava Drazki are un echipaj de 160 de persoane. Marina militara bulgara a inceput deja pregatirea navei pentru misiunea din largul coastelor libiene.

Executivul a decis trimiterea fregatei pentru trei luni in Marea Mediterana, unde va lua parte la operatiunea "United Protector" a NATO, ce vizeaza impunerea embargoului decis de Natiunile Unite.

Costul participarii Bulgariei la misiunea NATO ar putea depasi 4.5 milioane de leva (2.3 milioane de euro), a declarat ministrul apararii, Anyu Angelov.

De asemenea, Bulgaria a anuntat ca este pragatita sa trimita doua echipe medicale pentru misiuni umanitare pe teritoriul libian.

In 2009, Guvernul de la Sofia a achizitionat trei fregate second-hand din Belgia: Drazki, Gordi si Verni, precum si un distrugator de mine.

Novinite a scris ca Bulgaria urmeaza exemplul vecinei sale, Romania, care a anuntat saptamana trecuta ca va participa cu 205 militari si doi ofiteri la operatiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand, care va fi trimisa in 30 de zile in Marea Mediterana.