Site-ul WikiLeaks se confrunta cu dificultati financiare, pierzand peste 480.000 de euro pe saptamana din momentul in care a inceput sa publice telegramele diplomatiei americane, a afirmat fondatorul site-ului, Julian Assange, intr-un interviu acordat ziarelor elvetiene la Tribune si 24 heures, citat de AFP.

"Pierdem peste 600.000 de franci (480.438 euro) pe saptamana de la inceputul difuzarii telegramelor diplomatice. Pentru a ne continua activitatile va trebui, de o maniera sau alta, sa recuperam acesti bani", a precizat el.

Australianul, care este in prezent eliberat conditionat in Marea Britanie, asteapta rezultatul unui proces de extradare spre Suedia, unde este cautat pentru "agresiuni sexuale". Data procesului urmeaza sa fie fixata in cadrul unei audieri care va avea loc marti, la Londra.

La randul sau, Washingtonul ia in calcul urmarirea acestuia pentru spionaj.

Julian Assange a recunoscut, intr-un interviu acordat la finele lui decembrie pentru Sunday Times, ca dificultatile financiare l-au impins sa semneze un contract pentru autobiografia sa.

"Nu vreau sa scriu aceasta carte dar trebuie sa o fac", afirmase el, adaugand ca a cheltuit deja peste 200.000 de lire in contul procesului sau.