Municipalitatea din Dortmund a introdus o taxa zilnica pentru prostitutie, in efortul de a reduce deficitul bugetar, transmite Reuters. Potrivit informatiilor, localitatea din vestul Germaniei se confrunta cu un deficit de 100 de milioane de euro.

Noua "taxa de placere" impune prostituatelor sa cumpere "bilete zilnice" de sase euro pentru fiecare zi in care muncesc, in caz contrar vor fi amendate.

"Dortmund are probleme financiare ca multe alte orase din Germania. Ne-am gandit la mai multe taxe pe serviciile sexuale, insa aceasta a fost cea mai practica propunere", a declarat Michael Meinders, purtator de cuvant al municipalitatii. Oficialul a spus ca o propunere alternativa prevedea o taxa de 1-2 euro pentru fiecare persoana care intra in zona cu bordeluri din Dortmund, insa ideea nu a avut sustinerea politica necesara.

Oficialii sustin ca noua taxa va aduce circa 750.000 de euro la buget in fiecare an.

Noua taxa a intrat deja in efect in luna august, insa "biletele zilnice" nu au fost disponibile decat din aceasta saptamana.

Reuters precizeaza ca astfel de taxe nu sunt neobisnuite in Germania, unde prostitutia e legala iar prostituatele platesc taxe pentru banii castigati. In 2004, Koln a introdus o "taxa de placere" de 150 euro pentru prostituate. Ulterior, muncipalitatea a adaugat o taxa zilnica de sase euro pentru prostituatele care lucreaza in regim "part-time". ​