Presedintele Barack Obama a avut nevoie, vineri, de 12 cusaturi la buza superioara dupa ce a fost lovit cu cotul in timpul unui meci de baschet, transmite FoxNews. Liderul de la Casa Alba se afla pe terenul de joc impreuna cu prieteni si membri ai familiei sale.

Obama are problemeFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat ca Obama a fost lovit "din neatentie" cu cotul de un partener de joc. "Presedintele a avut nevoie de 12 cusaturi, realizate de personalul din White House Medical Unit", a precizat Gibbs, adaugand ca Obama a fost anesteziat local.

Casa Alba nu a dezvaluit numele persoanei care l-a ranit pe Obama, insa presa americana a aflat ca a fost vorba de Rey Decerega, angajat al Congressional Hispanic Caucus Institute.

Ulterior, intr-o declaratie de presa, Decerega a spus ca "am invatat astazi ca presedintele este atat un competitor dur, cat si un atlet bun. Mi-a facut placere sa joc baschet cu el in aceasta dimineata. Sunt convins ca se va intoarce curand pe terenul de joc".

FoxNews precizeaza ca, in timpul sau liber, presedintele joaca frecvent baschet in sali aflate in capitala americana. Vineri, el a luat parte la mai multe meciuri desfasurate la Ft. McNair, o baza militara din oras.

Dupa incident, presedintele "s-a odihnit" la Casa Alba, fara sa participe la evenimente publice. El a fost insa fotografiat uitandu-se pe geamul de la resedinta prezidentiala, in timp ce Prima Doamna a SUA, Michelle, impreuna cu Sasha si Malia primeau bradul de Craciun ce urmeaza sa fie amplasat la Casa Alba.

FoxNews aminteste ca nu e prima oara cand un lider american e ranit in timp ce desfasoara activitati sportive. Predecesorul lui Obama, George W. Bush, a cazut de pe bicicleta in mai 2004, suferind rani minore la barbie, buza superioara, nas, mana dreapta si ambii genunchi. Imaginile cu presedintele ranit au facut atunci inconjurul lumii.