"Dumnezeu si diavolul s-au batut pentru mine, iar Dumnezeu a decis sa ma salveze. I-am luat mana lui Dumnezeu, cea mai buna mana. Am stiut tot timpul ca Dumnezeu ne va scoate de aici", a declarat Mario Sepulveda, al doilea miner salvat miercuri din subteran, intr-o operatiune desfasurata in Chile si urmarita de un miliard de oameni in intreaga lume, transmite AFP. Poreclit "Super Mario" pentru stilul sau energic, Sepulveda ar putea deveni in scurt timp vedeta de televiziune, cred expertii.

Mario Sepulveda, explozie de bucurieFoto: Reuters

Reuters scrie ca Sepulveda a provocat rasetele si aplauzele salvatorilor dupa ce, inainte sa ajunga la suprafata, a inceput sa tipe de bucurie. El a iesit din capsula care l-a adus la suprafata, a deschis un sac galben pe care l-a adus din subteran si a inceput sa imparta suveniruri salvatorilor si presedinteleui chilian Sebastian Pinera: pietre aduse de la 700 de metri adancime.

"Am fost cu Dumnezeu si cu diavolul", a spus Sepulveda (40 de ani), inainte sa adauge "i-am luat mana lui Dumnezeu, cea mai buna mana. Am stiut tot timpul ca Dumnezeu ne va scoate de aici".

"Sunt atat de fericit!", a exclamat minerul, salutand cu pumnul ridicat, inainte de a-i imbratisa pe cei prezenti la mina din orasul San Jose.

Ulterior, Sepulveda a cerut intr-un interviu schimbari profunde pentru protejarea drepturilor minerilor. El a laudat si operatiunea de salvare: "Este incredibil ca ne-au salvat de la 700 de metri adancime".

AFP scrie ca, in timp ce vorbea presei, minerul avea alaturi sotia si cei doi copii, care pareau "mai obositi si mai socati decat el".

Vezi mai jos momentele in care Sepulveda e scos la suprafata.

"Super Mario" vorbeste presei.