Grecia, care "se lupta cu datoriile imense" pe care le are, a irosit milioane de euro pe an platind pensiile unor persoane decedate de mult timp, au dezvaluit oficiali din ministerul muncii, citati de AFP. Ministerul a descoperit ca din aproximativ 500 de persoane inregistrate cu varsta de peste 110 ani si care primeau pensie, peste 300 erau de fapt decedate de multi ani.

Adjunctul ministrului Muncii, George Koutroumanis, a recunoscut totusi ca in unele cazuri, banii au ramas depozitati in conturi bancare si nu au fost retrasi niciodata.

Autoritatile urmeaza sa actualizeze registrul cu toti pensionarii din tara si cei care au comis infractiuni vor fi urmariti, a declarat oficialul.

Ministerul intentioneaza sa ia masuri si impotriva falselor pensii de invaliditate, avand ca obiectiv reducerea cu 80-100 de milioane de euro pe an a cheltuielilor in acest domeniu, potrivit ministrului adjunct.

Din cauza datoriilor, Grecia a adoptat in acrst an masuri de austeritate fara precedent, sub supravegherea UE si a Fondului Monetar International, care i-au acordat un imprumut de 110 miliarde de euro pe trei ani.