Bacteria care rezista la orice antibiotic ingrijoreaza lumea medicala. Geaba incearca savantii s-o anihileze, ca nu se poate. Bacteria rezista. Desi oficial a fost descoperita anul trecut la un pacient suedez internat in India, eu sunt convins ca ea a crescut si s-a format in mediul politic romanesc. Fostul bucatar (paharnic, chef, cum vreti sa-i ziceti) al lui Ben Laden, Al-Qosi, a fost condamnat la 14 ani de inchisoare. Probabil palarierului lui Laden i se vor da 20 de ani, ca avea munca mai dificila. Jumatate din impozitele pe venit care se strang in cantonul Geneva sunt platite de 5% din populatie. E vorba de oameni bogati – bancheri, ceasornicari samd. La noi, e invers. 50% platesc 5%, scrie Dan Popa pe blogul lui.

“Minority Report” in Geneva. Politia a arestat doi posibili viitori spargatori. Ai dreaq elvetienii astia cum se prind ei ca urmeaza un furt. Nu mai bine s-ar detasa ei in Romania cand se fac licitatiile de lucrari publice?

Comunitatea din Kourouninkoto nu se mai intelege cu primarul, asa ca au dat fuga la prefectul Seydou Kalifa Traoré sa se planga. Seydou le-a promis ca-i ajuta. Satenii au zis ca nu mai au incredere in primarul Mamou. Prefectul e descumpanit. Mamou primarul zice ca face tot ce poate. Satenii zic ca pe dracu. Ce mai… drame locale, solutii globale.

Programul de sustinere a agriculturii din Congo da rezultate: au sosit primele 120 de tractoare din cele 700 promise. De asemenea, ajung imediat si cele 220 de vaci.

A fost realizat top 500 al universitatilor din lume. Primele 3 au ramas aceleasi. Harvard, Berkeley (anul asta pe locul al doilea) si Stanford.

750 de americani au renuntat in 2009 la cetatenie din cauza Fiscului lor. S-au dus care prin Elvetia, care prin Spania. Daca punem problema din punct de vedere macro, avem clar un excedent. Sunt mult mai multi romani care cer cetatenie americana decat invers. Suntem deci, pe plus.

Energia electrica se va scumpi in Franta cu circa 8% si s-ar putea ca si laptele

Poate unii nu au citit interviul cu Roubini, in care vorbeste despre posibila recesiune in W din SUA.

Unul din preferatii serialelor pe care le urmaresc, castiga binisor. 400.000 de dolari/episod.

Grecia e tot in recesiune. Romania e toata in recesiune.

Guvernatorul Bancii Angliei: Nu mai sunt Mr. Nice Guy. S-ar putea ca in viitorul apropiat sa ii trimit scrisori premierului. Declaratiile au fost facute cu ocazia prezentarii Raportului asupra inflatiei. Nu fac alte comparatii, dupa cum observati.

Mai voiam sa zic ceva de Grecia, ca ma pisca limba. Stiglitz a zis o chestie oarecum logica. Daca tai ca prostul din cheltuieli iti omori sansele de redresare. Grecia tocmai asta a facut si tocmai acolo s-a ajuns, in ciuda declaratiilor unor oficiali romani ca de fapt Stiglitz ne intinde capcane. Grecii sunt nervosi ca slovacii nu le dau o mana (de bani) de ajutor.

In Spania, primele de risc revin la nivelul de dinaintea testelor de stres bancare. Era normal cate vreme testele alea erau un fard pe obrazul bancilor.

Tot in Spania, Guvernul anunta ca va lua masuri suplimentare de austeritate daca starea economiei se agraveaza.

Un articol din ziarele de prin Mali, extrem de plictisitor, in limbaj de lemn, dar mi-a placut numele autorului: Baba Dembélé. Este ca suna fain?

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa