Reprezentantii ONU pentru mentinerea pacii au decretat miercuri, in urma unor dezbateri legate de schimbul de focuri ce a avut loc marti la granita dintre Liban si Israel, ca trupele israeliene se aflau pe teritoriu propriu cand conflictul a izbucnit, potrivit Fox News. Un soldat israelian taia un copac, pentru o vizibilitate mai buna la frontiera, cand Libanul a deschis focul, sustine ONU.

Doi ofiteri israelieni, doi soldati libanezi si un jurnalist de aceeasi nationalitate au fost ucisi marti in cel mai grav conflict dintre cele doua state de la razboiul dintre Israel si gruparea Hezbollah din 2006.

Cele doua state s-au acuzat reciproc pentru declansarea atacului, fiecare sustinand faptul ca pe teritoriul sau se afla copacul.

"UNIFIL a stabilit ca armata israeliana taia copaci ce se aflau la sudul Liniei Albastre (granita dintre cele doua state - n.r.), de partea Israelului," a declarat purtatorul de cuvant al UNIFIL - Forta Interimara a ONU in Liban.

Tensiunile la granita s-au intensificat, Israelul acuzand Hezbollah ca si-a extins si imbunatatit arsenalul de rachete, cu ajutorul Siriei si Iranului.

Pe de alta parte, Ministrul Apararii Ehud Barak a incercat miercuri sa calmeze situatia.

"Sper ca vom avea o vara linistita si lucrurile isi vor relua cursul firesc", a spus el.