Activision Blizzard, producatorul unor jocuri video extrem de populare, printre care si fenomenul online World of Warcraft (WoW), este asaltat de un val de critici din partea utilizatorilor, cauzat de decizia de a impune folosirea numelor reale pe forumurile sale, scrie AFP.

Logo World of Warcraft Foto: worldofwarcraft.com

Decizia Blizzard a fost anuntata marti si a primit deja numeroase comentarii, predominant negative. Intr-un comunicat, producatorul de jocuri a justificat masura prin intentia de a spori calitatea conversatiilor, facand activitatea pe forumuri mai placuta pentru jucatori.

"Desi forumurile oficiale au fost mereu un loc excelent pentru discutiile cu privire la jocuri, ele si-au format o reputatie negativa din cauza trolling-ului, acuzelor si impolitetii. Ridicarea valului anonimitatii, tipic pentru dialogul online, va contribui la formarea unui mediu pozitiv, care sa promoveze conversatiile constructive", se arata in comunicatul Blizzard.

Intr-o proportie covarsitoare, jucatorii au reactionat negativ la aflarea vestii.

"Nici macar nu-mi pot imagina de ce s-ar face una ca asta", "Niciodata nu voi scrie pe un forum folosindu-mi numele real", sau "Aceste decizii vor indeparta o multime de utilizatori", sunt doar cateva dintre reactiile jucatorilor de WoW.

Blizzard nu este singura companie care actioneaza impotriva anonimitatii de pe Internet. Mai multe ziare americane au luat in considerare interzicerea comentariilor anonime, iar The Buffalo News a anuntat luna trecuta ca cititorii vor trebui sa isi semneze cu numele real comentariile de pe site-ul sau.

World of Warcraft este cel mai popular RPG online multiplayer, cu mai mult de 11 milioane de abonati lunar.