SUA si Rusia iau in considerare un schimb de prizonieri in cazul celor 10 suspecti arestati pentru spionaj in favoarea Moscovei, care va avea loc joi, informeaza Reuters. Un oficial american a confirmat ca Washington-ul ar putea sa le permita membrilor retelei de spionaj sa pledeze vinovati si sa se intoarca acasa, in schimbul unor anumiti prizonieri din Rusia.

"Este o practica obisnuita", a declarat oficialul sub anonimat.

Toti cei 10 suspecti urmeaza sa fie audiati joi. Pledarea pentru vinovatie ar reduce considerabil durata anchetei, considerata periculoasa pentru relatiile dintre cele doua puteri.

Unul dintre avocatii rusi a precizat ca schimbul include expertul nuclear Igor Sutyagin, condamnat la 15 ani de inchisoare in 2004 pentru ca a oferit informatii militare clasificate unei firme britanice considerata o acoperire pentru CIA.

"Vor sa il schimbe pe Sutyagin pentru unul dintre cei arestati in SUA pentru spionaj", a declarat avocatul lui Sutyagin.

"Este un schimb de unul-la-unul. Fiecare dintre cei retinuti in Statele Unite va fi 'dat la schimb' pentru o persoana din Rusia", a precizat acesta.