​Pakistanul va monitoriza sapte site-uri mari, inclusiv Google si Yahoo, pentru a bloca orice continut anti-islamic, a declarat un oficial, vineri. In prezent, 17 site-uri sunt blocate pentru publicarea unor materiale ofensatoare. Printre site-urile care urmeaza sa fie monitorizate se numara Yahoo, Google, MSN, Hotmail, YouTube, Amazon si Bing, a declarat purtatorul de cuvant al Autoritatii de telecomunicatie Pakistan, Khurram Mehran, informeaza Yahoo News

"Orice link care are continut ofensator va fi blocat imediat, fara ca acest lucru sa afecteze site-ul principal", a spus Mehran. Mehran a adaugat ca, in urma instructiunilor primite de la Ministerul Tehnologiei Informatiei, autoritatile au inceput procesul de restrictionare si monitorizare a diverse site-uri. Decizia urmeaza interdictia temporara impusa de Pakistan retelei de socializare Facebook. Cu toate acestea, oficialii au anuntat ca Facebook nu se afla pe lista site-urilor care vor fi supravegheate.

Guvernul pakistanez a blocat recent accesul la portalul video YouTube, la o zi dupa ce a limitat accesul in cadrul retelei sociale Facebook, ca reactie la concursul ce invita utilizatorii sa deseneze portretul Profetului Mahomed. Pakistanul a ordonat operatorilor de telecomunicatii sa blocheze accesul pe cele doua portaluri, din cauza "continutul lor defaimator la adresa Profetului". Un scandal asemanator a izbucnit si in 2006, cand publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed, in doua ziare daneze au starnit proteste violente in mai multe tari musulmane.