Un barbat din India este suspectat ca si-ar fi ucis nepoata si pe iubitul acesteia prin electrocutare, deoarece cei doi tineri au incalcat "legea castelor". Trupurile lui Kumar Yogesh (21 ani) si Asha Saini (19 ani) au fost gasite intr-un cartier marginas din capitala New Delhi. Autoritatile locale au declarat ca cele doua victime au fost electrocutate, injunghiate si batute pana la moarte cu bare de otel, informeaza Skynews.

"Crima de onoare" a fost condamnata de presa din India, care titreaza ca unchiul fetei, Om Prakash a declarat dupa arestare ca " nu are niciun regret si ca ar face acelasi lucru inca o data, daca ar avea ocazia". Tatal fetei este de asemenea, suspectat in cazul celor doua crime, insa anchetatorii cauta alti trei suspecti. Adjunctul comisarului de politie din New Delhi, NS Bundela a declarat ca investigatiile initiale au sugerat ca cei doi tineri au fost torturati timp de mai multe ore inainte sa fie ucisi.

Furia parintilor fetei a fost starnita de pozitia inferioara ocupata de prietenul adolescentei in ierarhia sociala hindusa. Tinerii au fost acuzati ca incalca traditia familiei, care se simtea dezonorata de faptul ca baiatul facea parte dintr-o casta inferioara.

Nu exista cifre oficiale privind numarul de "crimele de onoare" din India, dar activistii sociali pretind ca sute de tineri, barbati si femei mor in fiecare an, din cauza incalcarii "legii castelor".