Dolina cu diametrul de 20 de metri si adancimea de peste 30, formata in timpul furtunii Agatha in Guatemala, capitala statului cu acelasi nume, este un mister pentru geologi, care nu au reusit sa stabileasca decat ca nu este o fisura geologica si nu a survenit in urma unui cutremur. Localnicii se plangeau de fisuri si surpari ale terenului inca din 2005, informeaza CNN.

Craterul aproape perfect cilindric a inghitit o cladire de 3 etaje si o persoana este data disparuta, fara a exista rapoarte oficiale cu privire la victime.

Click pe poza pentru galerie foto.

Exista informatii potrivit carora infrastructura strazilor a fost slabita de furtunile puternice, a declarat directorul agentiei de asistenta pentru dezastre, Augusto Lopez Rincon, precizand ca se asteapta o analiza a consistentei solului pentru a stabili cate cladiri din zona sunt in pericol de prabusire.

Potrivit unor studii preliminare, baza dolinei este neregulata si canalizarile ar fi putut contribui la formarea ei.

Dolina este o depresiune in forma de palnie, formata prin dizolvarea la suprafata a unor roci solubile, conform Dexonline.ro.

In anul 2007, trei oameni si-au pierdut viata intr-un incident asemanator - o groapa formata, din cauza inundatiilor si a alunecarilor de teren, in aceeasi zona.

Bilantul mortilor catastrofei din America Centrala se ridica la 179, la care se adauga cel putin 100 de persoane disparute si peste 22.000 de case distruse.