Autoritatile de la Sofia au anuntat, luni, ca vor suspenda zborurile aparatului prezidential Tupolev-154, la doua zile dupa ce un avion de acest tip s-a prabusit in Rusia, transmite Novinite. In urma dezastrului aviatic produs in apropiere de Smolensk, in vestul Rusiei, toate cele 96 de persoane aflate la bord, intre care presedintele polonez, sotia sa si lideri politici si militari de la Varsovia, au murit.

"Zborurile aeronavei prezidentiale au fost suspendate. Zborurile tuturor avioanelor de acest tip sunt supendate si ele pana cand cauzele tehnice ale accidentului sunt lamurite", a declarat Atanas Kostov, reprezentant al Ministerului Transporturilor din Bulgaria.

Oficialul de la Sofia a declarat ca Bulgaria trebuie sa ia in calcul vanzarea aeronavei Tu-154, folosita in prezent de presedintele Ghiorghi Parvanov.

Presedintele polonez Lech Kaczynski si alte 95 de persoane au murit, sambata, dupa ce avionul lor s-a prabusit la Smolensk, in conditii de ceata densa. Anchetatorii rusi au declarat ca problemele tehnice nu au cauzat tragedia, fiind inclinati sa puna incidentul pe seama erorii pilotilor.