O tanara profesoara de informatica din Daghestan a fost identificata de parintii sai, pe baza unei fotografii, ca fiind cea de-a doua 'vaduva neagra' care a comis atentatele din metroul moscovit, soldate cu 40 de victime, relateaza cotidianul rus Novaia Gazeta, preluat de AFP.

"Sotia mea si eu am recunoscut-o imediat pe fiica noastra, Mariam", a declarat tatal tinerei, Rasul Magomedov, care a adaugat ca nu ii vine sa creada ca fata sa este o terorista.

Discutia ziaristilor rusi cu Rasul Magomedov a avut loc dupa ce prietenii acestuia i-au trimis pe telefonul mobil o fotografie cu fata sa, in varsta de 28 de ani, publicata pe un site de internet care o prezenta ca fiind a doua femeie kamikaze care a detonat incarcaturile explozive din capitala rusa.

Vineri, comitetul de ancheta al Parchetului rus a confirmat ca o adolescenta din Daghestan, Djanet Abdurahmanova, nascuta in 1992, era autoarea exploziei din statia de metrou "Park Kultury".

Ea era presupusa sotie a lui Umalat Magomedov, care purta numele de razboi "Al-Bara". Deocamdata, nu este clar daca este vorba doar de o coincidenta de nume.

Rasul Magomedov a povestit ca sotia sa si-a vazut fiica pentru ultima oara in 28 martie - preziua atentatelor din Moscova - cand o insotea intr-o piata din Mahacikala, capitala Daghestanului.

Mariam i-a povestit mamei sale ca va face o vizita unei prietene dupa care va reveni acasa, spune tatal tinerei. De la acel moment, parintii nu si-au mai vazut fata care, potrivit pozei publicate pe internet, purta aceeasi esarfa rosie pe care o avea atunci cand si-a vazut ultima oara mama.

Mariam traia cu parintii sai in satul Balahani si preda, din 2006, informatica la o scoala din Daghestan. Tatal sau recunoaste ca tanara era religioasa dar spune ca nu a remarcat niciodata la ea un comportament neobisnuit sau atitudini extremiste.