Mii de femei din Yemen, cu fetele acoperite cu voaluri, s-au adunat duminica in fata Parmanetului pentru a protesta impotriva unui proiect de lege ce interzice casatoria fetelor sub varsta de 17 ani.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria: "Nu interziceti ceea ce Allah a permis" sau "nu incalcati legea sharia in numele dreptatii si al libertatii". Persoanele ce au participat la aceasta actiune au venit la chemarea clericilor musulmani ce se opun propunerii deoarece acestea incalca legea islamica sharia, un sistem judiciar complex bazat in principal pe sfantul Coran, scrie siteul StraitsTime.

Modificarile propuse au ajuns in Parlament in august anul trecut insa nu au fost aprobate datorita opozitiei puternice impotriva propunerii de a interzice casatoria fetelor sub 17 ani si al baietilor sub 18 ani.

Casatoriile copiilor de la o varsta frageda sunt des intalnite in Yemen, mai ales in zona rurala. Principala cauza este saracia ce ii impinge pe unii parinti sa isi casatoreasca fortat copiii pentru pentru ca nu au bani sa ii intretina. Anul trecut, o casatorie de acest gen a tinut prima pagina a presei internationale, dupa ce o fetita de 12 ani a murit la nastere impreuna cu copilul.