26 de persoane, dintre care cel putin jumatate copii, au murit si alte 41 au fost ranite intr-o busculada ce a avut loc la o moschee din Timbuktu, in sudul statului Mali. Incidentul a avut loc joi noapte in timpul festivalului musulman Mouloud ce marcheaza nasterea profetului Mohamed.

Conform jurnalistului Moulaye Sayah de la Radioul si Televiziunea Nationala din Mali, prezent la moscheea din Timbuktu, oamenii inconjurau moscheea Djinguereber, conform ritualului. Cladirea veche din secolul XIV se afla in renovare, iar drumul principal pe care se facea accesul catre moschee era inchis. Cei 4.000 de participanti au fost nevoiti sa mearga pe un drum ingust ce a devenit foarte aglomerat din cauza fluxului mare de oameni, iar atunci cand o femeie s-a impiedicat multimea a inceput sa se calce in picioare, a declarat Sayah pentru CNN.

Conform unor oficiali din cadrul biroului primului ministru, presedintele Amadou Tounami Toure se afla in drum spre Timbuktu pentru a prezenta condoleante familiior victimelor.