De-a lungul vietii suferim de peste 6.000 de afectiuni. Durerile de cap, de spate, crampele musculare si racelile sunt cele mai frecvente probleme medicale, cu care avem de-a face indiferent, de varsta. In fiecare an, o persoana sufera in medie 80 de afectiuni, iar de-a lungul vietii numarul problemelor de sanatate se ridica la 6.284 de boli. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de portalul britanic www.actuvequote.com. Printre cele mai des intalnite afectiuni se numara durerile de cap, de spate, crampele musculare si racelile. Astfel, o persoana sufera din cauza crampelor musculare, in medie, de 19 ori pe an, iar de-a lungul vietii de 1.492. Medicii spun ca printre principalele cauze ale aparitiei acestei boli minore se numara mesele copioase, frigul, caldura, oboseala musculara, un efort prelungit, miscari prost executate, lipsa de calciu, deshidratarea si pierderea sarurilor minerale din organism. Integral in Gandul.

Patru retete pentru un ten tanar. O crema hidratanta pentru fata, cu ingrediente naturale, poate face minuni, insa hidratarea pielii din interior este la fel de importanta. In acest sens, exista alimente care, datorita nutrientilor esentiali pe care ii contin, actioneaza la nivelul tenului, facandu-l astfel sa arate mult mai proaspat, revigorat si stralucitor. Cartofii dulci sunt o sursa extraordinar de bogata de betacaroten. Odata ajuns in organism, betacarotenul este transformat in vitamina A, un nutrient care contribuie la continua generare de celule tegumentare. Integral pe EvZ.ro.

Ciocolata scade riscul de atac cerebral. Un grup de cercetatori canadieni au descoperit ca ciocolata micsoreaza considerabil riscul de atac cerebral. Specialistii de la Universitatea Toronto au realizat un studiu pe un esantion de 50.000 de persoane si au constatat ca subiectii care mancau un baton de ciocolata pe saptamana au prezentau un risc cu 22 la suta mai mic de a suferi de un atac cerebral. Mai mult, ciocolata este de folos si persoanelor care au trecut deja printr-un astfel de episod. Oamenii de stiinta spun ca 50 de grame de ciocolata reduc riscul de mortalitate, ca urmare a atacului, cu aproximativ 46 la suta. Integral in Gandul.

De ce evita autistii sa fie imbratisati. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care sufera de autism genetic evita sa fie imbratisate pana si de cei dragi pentru ca regiunea din creier care raspunde la atingere s-a dezvoltat mai tarziu, scrie Mediafax. Concluzia a rezultat dupa studierea mai multor cazuri de persoane suferind de sindromul Fragile X, o forma genetica de autism. Multi dintre cei care sufera de aceasta afectiune nu suporta sa fie atinsi sau imbratisati nici macar de catre parinti, scrie Romania Libera.

Sofranul, remediu impotriva afectiunilor oculare. Sofranul, un condiment frecvent utilizat in bucataria spaniola si in cea indiana, ar putea fi folosit pentru mentinerea acuitatii vizuale si pentru prevenirea orbirii cauzate de degenerare maculara provocata de imbatranire. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Sidney sustin ca, de-a lungul cercetarii, vederea subiectilor care au participat la studiu s-a imbunatatit dupa ce au luat pastile pe baza de sofran. "Atunci cand au efectuat testele oculare traditionale, de citire a unor diagrame, o parte dintre pacienti au putut sa citeasca randurile mici, din partea de jos a diagramelor, pe care nu puteau sa le vada inainte, iar alti pacienti au declarat ca au reinceput sa citeasca ziare si carti", a declarat Silvia Bisti, coordonatorul studiului. Integral in Gandul.

Dragostea creste odata cu varsta. Cuplurile in varsta sunt mai indragostite si continua sa aiba o viata sexuala satisfacatoare, in ciuda unor dificultati de ordin fiziologic cu care se confrunta. O cercetare canadiana arata ca persoanele cu varste mai mari de 65 de ani au reusit sa obtina cele mai multe puncte, 119-120, pe scala Spanier, care masoara fericirea in cuplu. Rezultatele au fost comparate cu cele obtinute in cadrul aceluiasi studiu de persoane cu varste mai mici, care nu au reusit sa acumuleze decat 114 puncte. Scala Spanier ia in calcul atat satisfactia sexuala la nivel de cuplu, cat si capacitatile si dispozitia partenerilor de a comunica si de a relationa. Oamenii de stiinta au intervievat 508 cupluri de pensionari cu varste de peste 65 de ani din Quebec, scrie EvZ.ro.